logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bravelands 1: de outsider, Erin Hunter

bravelands 1 de outsider

Ben je bekend met de boeken over de Warrior Cats? Honderdduizenden kinderen smullen van de wilde avonturen in het kattenrijk, maar niet iedereen kan evenveel genieten van de spannende verhalen. Zeker als je net in de serie duikt is het ontzettend verwarrend, al die verschillende katten van de verschillende clans. Het moet je maar net liggen. Toch zat het de schrijver van de boekenreeks niet helemaal lekker. Het moest toch ook lukken om die andere kinderen te bekoren? Een flinke reis naar de Afrikaanse savanne bleek de oplossing. In de Bravelands maken verschillende wilde dieren spannende avonturen mee, die langzaam met elkaar worden verweven. Het begin van een spannende reeks is geboren!

Bekijk hier alle boeken uit de serie Bravelands.

Drie verhalen

In dit eerste deel van Bravelands komt het lot van drie dieren met elkaar in aanraking. Langzaam maar zeker lees je over de verbanning van de jonge leeuw Fier, wanneer de wrede leeuw Titaan zijn groep overmeestert en in zijn macht neemt. Als Titaans volgelingen de opdracht krijgen om alle jonge welpen te doden, vlucht Fier voor zijn leven. Door een speling van het lot wordt hij gegrepen door een adelaar, die hem naar zijn nest brengt. Daar wordt hij gered door een baviaan, die hem in hun groep opneemt. De jonge leeuw wordt opgevoed door bavianen, waar hij een hechte vriendschap sluit met Doorn. Doorn is een baviaan die zich regelmatig opoffert om zijn zwakkere vriend een handje te helpen om hogerop te komen, ook al betekent die opoffering dat hij niet bij de liefde van zijn leven kan komen. Al vrij snel in het boek lees je over de avonturen die de leeuw en de baviaan samen beleven, als ze proberen om hoger in de groep te komen.

Olifantengeheugen

Maar er is ook een derde hoofdrolspeler in deze verhalenreeks, namelijk de olifant Sky. De olifanten hebben een speciale plek in het dierenrijk, omdat ze in contact zouden staan met de Oppermoeder. Haar wijsheid en kennis zorgt voor vrede in het dierenrijk, alsook een mooi evenwicht. Sky is een heel speciale olifant. Net als de andere olifanten kan ze botten lezen: ze ervaart de geschiedenis en het verleden van de dieren. Het lijkt er echter op dat Sky ook de toekomst kan zien. Een zeldzame gave, die ze moet leren beheersen. Veel tijd krijgt ze er niet voor, aangezien de leider van de olifantentroep overlijdt…

Wrede bedoelingen

Het is duidelijk dat lang niet alle dieren even veel waarde hechten aan het evenwicht in het dierenrijk. In ieder rijk zijn op dit moment machtsverschuivingen bezig, telkens naar de verkeerde kant van het evenwicht. Waar de drie jonge dieren uiteindelijk terecht gaan komen is nog onduidelijk, maar tussen de regels door lees je wel dat de meest wijze dieren een grootse toekomst zien voor Sky, Doorn en Fier. Het lot van Bravelands lijkt in hun handen te liggen. Toch zijn ze ook aan hun eigen lot overgelaten. Zullen ze hun weg weten te vinden in het grote, boze dierenrijk?

Recensie over Bravelands 1: De Outsider

Bravelands is een geweldig eerste deel van een spannende boekenreeks. Het laat je kennis maken met de dieren afzonderlijk. Gelukkig vertelt het nog niet over de samensmelting van deze drie dieren, dat stuk is hopelijk toebedeeld aan het tweede deel uit deze reeks. Gelukkig maar, anders was het knap lastig om van zo’n tweede boek nog een spannend geheel te maken. Het is vlot geschreven en weet de natuur van de dieren menselijke trekjes te geven. Stiekem kom je veel te weten over bavianen, apen en leeuwen, met name over het groepsverband. Bravelands is een geweldig spannend verhaal geworden voor dierenliefhebbers, fans van spannende verhalen en van een felle strijd.

Door: CooleSuggesties
Score: Bravelands 1: De Outsider krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Bravelands 1: De Outsider, Erin Hunter

Fantoom, 341 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789059245075. Prijs: 16,95 euro.

Ga direct naar Bravelands 1: De Outsider op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.