logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Brainboost – planner voor school en je leven

brainboost plannerDe school is weer begonnen. De meeste kinderen en scholen houden vast aan een agenda, maar helaas schieten die vaak tekort als het gaat om het maken van een planning. Je kunt wel alle taken opschrijven, maar niet voor het plannen van die taken… dat is juist waar het om gaat in het boek Brainboost – Planner voor school en je leven. Dat is een agenda+, zou je kunnen zeggen. Een succesplanner voor scholieren!

Boost je brain

Brainboost is een project dat speciaal voor scholieren is opgezet. Grote brein achter de organisatie van de Brainboost planner voor school en je leven is Tim Hofman, die zelf vroeger de grootste moeite had met het plannen van zijn leven. Door een goede planning raakt zelfs het meest chaotische leven weer op orde, zo weet hij te vertellen. In dit boek – of moet ik de planner zeggen? – vertelt Tim je dan ook zijn geheimen voor een succesvolle schoolcarriere. Plannen, dus!

Bullet journal in agendavorm

Het concept achter de Brainboost planner voor school en je leven is eigenlijk een combinatie tussen een bullet journal en een agenda. De weekbladen hebben bijvoorbeeld geen cijfers of datums erop geschreven. Dat mag je helemaal zelf doen! Lekker flexibel, bovendien maakt het niet uit in welk jaar je deze planner inzet. Je past hem zo aan in je leven. Of wanneer je hem gebruikt. Kun je bijvoorbeeld niet wennen aan je agenda? Dan stap je gewoon over op de Brainboost planner voor school en je leven!

Plantastisch

Maar ook de basis is gelijk. Je hebt een jaarplanning, een maandplanning en een weekplanning. Vanuit de jaarplanning zet je taken over op de maandplanning, vanuit de maandplanning op de weekplanning. Klinkt lastig, maar je leert wel goed prioriteiten stellen en de grote taken van de kleinere taken onderscheiden. Het fijne van de maandplanningen is ook dat je na iedere maand een evaluatiemoment hebt. Daarbij schrijf je op welke doelen je wel of niet hebt behaald, waar je trots op bent, wat er mis ging en wat je de volgende maand wil bereiken. Super goed om op zo’n korte termijn te plannen!


Recensie over Brainboost planner

CooleSuggesties topper

De Brainboost planner voor school en je leven is een geweldig middel om te leren plannen. Je leert er de grote lijnen te onderscheiden van de bijzaken. Ook leer je te plannen en vooral te evalueren. Je plannen lopen niet altijd even goed, en dat moet je accepteren. Tussen de pagina’s door lees je bovendien tips om sneller en beter te kunnen leren, maar dat is wel een beetje bijzaak in deze planner.

Score: 9


Informatie

Brainboost planner,
Unieboek Het Spectrum, 176 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789000365135. Prijs: 19.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.