logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Body Hack, Tanja de Jonge


Body Hack is het tweede deel over Bjorn, een jongen die na een heftig ongeluk is omgebouwd tot robot. Daarover hen je alles kunnen lezen in het eerste deel, Cyberboy. In het tweede deel gaat het avontuur verder. Bjorn is blijkbaar nog altijd op de vlucht (ik heb het eerste deel niet gelezen, en mis dus dat stukje achtergrondinformatie) en neemt in het geheim contact op met Kevin en zijn echte vader. Vanaf dat moment gaat alles in een stroomversnelling. Kevin denkt namelijk dat – wanneer Bjorn zijn videobel-afspraak niet nakomt – is ontvoerd. Samen met hun gezamenlijke vrienden Anne en Joris gaat hij op zoek. Body Hack legt minder de aandacht op Bjorn, maar zet Kevin vol in de schijnwerpers.

Alles is hackbaar

In Body Hack hoeven onze jonge helden het niet alleen op te lossen. Ze hebben ook hulp van een bekende hacker, met de geheimzinnige naam Moonlight. Dankzij zijn hulp kunnen ze regelmatig videobeelden van beveiligingscamera’s opzoeken en krijgen ze toegang tot gegevens die ze anders niet hadden kunnen krijgen. Bjorn blijkt overigens inderdaad ontvoerd te zijn. Door een Nederlandse arts, gespecialiseerd in veroudering. Dat was een issue waar Bjorn mee kampte: zijn lichaam werd niet ouder! Terug naar zijn makers durft hij niet, maar hij hoopte via de Nederlandse arts tot een oplossing te komen. Zij had echter andere plannen met Bjorn.

Over leven en dood

Stiekem duikt dit tweede deel van Tanja de Jonge diep in op kwaliteit van leven, leeftijd en de dood overwinnen. Over ouder worden en jong blijven, en wat daarbij belangrijk is. Diepe vragen om terloops te beantwoorden, en naar antwoorden wordt ook niet heel concreet gezocht. Wel blijkt dat onze arts behoorlijk wat ethische grenzen heeft overschreden in haar zoektocht naar het perfecte beeld – of in ieder geval wat zij daarvoor in gedachten had. Tot die tijd volgt een spannende speurtocht, een waar kat-en-muisspel dat niet alleen onze hoofdpersonen, maar ook jou als lezer aan het denken zullen zetten.


Ga direct naar Body Hack op BOL.com.

Recensie over Body Hack

Body Hack is een spannend verhaal over een cyborgjongen die op de vlucht is voor zijn makers, die hem in handen willen krijgen. Zijn probleem is alleen dat hij niet ouder lijkt te worden, hoewel de jaren toch verstrijken. En dat is een lastige situatie! Zijn strohalm, dokter Wildschut, blijkt echter andere plannen met Bjorn en paait hem met fraaie beloften. Joris en zijn vrienden gaan op onderzoek, verleggen hun grenzen en breken regelmatig grenzen om hun vriend de bevrijden. Het is echt een tweede deel uit de reeks, ik raad je aan om eerst Cyberboy te lezen. De vertelwijze is wat statisch en blijft soms een beetje in omschrijvingen hangen. De spanning van de continu dreiging komt daarmee een tikje in het gedrang en dat is jammer. Het gegeven van echte body hacks in menselijke lichamen en cryo-technieken zijn zeker interessant en krijgen genoeg aandacht.

Score: 7


Informatie

Titel: Body Hack
Auteur:
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 218
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789025882136
Prijs: 14.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.