logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Binnenjongen, Frans van Deijl

Steeds meer kinderen komen niet of nauwelijks buiten. Aan de ene kant heel logisch. Er is binnen ook zo veel te doen en te beleven! Dan wil je ook liever binnen achter je smartphone of tablet hangen in plaats dat je buiten een balletje trapt. Billy heeft het echter tot een kunst verheven. Hij heeft als hoger doel gemaakt dat hij de hele zomervakantie binnen blijft en geen voet buiten de deur zet. Ondanks zijn moeder er alles aan doet om hem het huis uit te krijgen… zal het Billy lukken?

Lange vakantie

Billy merkt echter zelf ook wel dat ze weken lang binnenblijven best wel veel is. Hij vlogt zo nu en dan over zijn ervaringen (met weinig succes, verder dan 33 volgers komt hij niet) en merkt zelf dat het buiten in de zomer ook wel erg leuk kan zijn. Hij hoort in ieder geval het gelach en gespeel op het veldje in de buurt, snakt op een warme dag naar het zwembad en ga zo maar door.

Dronetastisch

Het gaat echter weer goed komen wanneer zijn vader Peer een drone mag testen voor zijn werk. Dat is muziek in de oren van Billy de binnenjongen. Zo kan hij toch binnenblijven en wat meekrijgen van wat er in de omgeving allemaal gebeurt! En wat een mooi apparaat zeg, zo’n drone. Zeker als je er filmpjes mee kan maken. Misschien kan hij zelfs de buurvrouw wel in beeld krijgen als ze zich omkleedt… maar mag dat allemaal wel, en komt hij niet in de problemen?


Recensie over Billy de Binnenjongen

Billy de binnenjongen is een echte puber, die het liefst de hele dag op zijn telefoon zit en op de computer dingen opzoekt. Stiekem verveelt hij zich regelmatig, maar hij wil toch echt niet opgeven. Ook al kan het hem de nodige problemen opleveren. Het boek is leuk geschreven en bevat de nodige pubertaal, met her en der wat lompe en brutale woorden en zinnen. Het hoort er allemaal bij, zullen we maar denken. De avonturen van Billy zijn tamelijk beperkt en weinig fantasierijk, dat is jammer. Bovendien zijn de Nederlandse kinderboeken akelig kuis als het gaat om taalgebruik! De zwart-wit illustraties vullen het verhaal mooi aan.

Score: 7


Ga direct naar Billy de binnenjongen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Billy de Binnenjongen,
Illustrator: Wilbert van der Steen
Uitgever: Kluitman, 200 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789020622911. Prijs: 14.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.