logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Beslisbos, Katinka Polderman

Weet jij wat een beslisboom is? Dat is zo’n schema waarbij je telkens een vraag gesteld krijgt. Voor Ja ga je naar links, voor Nee ga je naar rechts. In de biologie heet zoiets een determineersleutel, om uiteindelijk te weten wat voor plant of dier je voor je hebt (en zodat je weet of je moet rennen, neervallen of gewoon kunt doorlopen). Katinka Polderman heeft er een sport van gemaakt om over de meest bizarre onderwerpen zo’n beslisboom te maken. Ze worden regelmatig gepubliceerd in de Volkskrant – en nu dus ook in boekvorm afgedrukt.

Infographtastisch

Maar wacht… er is meer dan dat. Veel meer! Want Katinka’s scherpe blik op de werkelijkheid (en de verwachtingen die we heel vaak hebben) zorgt voor een genadeloze spiegel die je jezelf middels dit boekje kunt voorhouden. Dat zorgt voor een lach, een gniffel en heel vaak een ‘moet je deze eens kijken’. De slimme, sarcastische en droge humor is voelbaar op iedere pagina – soms wat meliger dan de andere keer, maar dat moet je voor lief nemen. In Beslisbos zijn de allerbeste infographics verzameld, die je aan het denken zetten over de wereld en het dagelijks leven.


Ga direct naar Beslisbos op BOL.com.

Recensie over Beslisbos

Denk niet dat je een briljant zelfhulpboek in handen hebt, tenzij je ‘leren relativeren’ hoog op je lijstje hebt staan. Want dat is zeker iets dat je met dit boekje zo onder de knie hebt! De grappige infographics en beslisbomen bieden een scherpe en humoristische kijk op het dagelijks leven en zullen je misschien wel helpen met bepaalde beslissingen… maar eerder met het trainen van je lachspieren. Een geweldig cadeauboekje voor alle twijfelkonten die je kent!

Score: 8


Informatie

Titel: Beslisbos
Auteur:
Illustrator: Katinka Polderman
Uitgever: Lebowski
Aantal pagina’s: 175
Type boek: Paperback
ISBN: 9789048867073
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.