logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bende van Lieke 2: Nou ja zeg!

Dat kinderen een unieke blik op de wereld hebben, mag duidelijk zijn. Ze nemen sommige dingen heel letterlijk, andere dingen krijgen een compleet nieuwe draai. Dat is ook precies wat De Bende van Lieke zo leuk en bijzonder maakt. Ze kijken op hun unieke manier tegen de wereld aan, vanuit het perspectief van kinderen. Vervelen? Nee, dat bestaat alleen in de wereld van volwassenen. In Nou Ja Zeg, het tweede boek van De Bende van Lieke, beleven Lieke en haar vriendinnen (en hun kleine zusje) weer heel wat bijzondere, grappige en originele avonturen.

Losse avonturen

Het prettige van de Bende van Lieke is dat het allemaal losse verhalen zijn. Natuurlijk zijn de personages telkens hetzelfde daar verander je vrij weinig aan, maar je kunt er makkelijk één of twee verhalen in lezen en het boek daarna wegleggen. Ieder verhaal zal je bovendien even aan het denken zetten of laten glimlachen. De snelle wendingen, de verrassende conclusie en de originele grapjes zullen je alleen laten wensen dat je het boek door kunt blijven lezen. Zo lees je in Nou Ja Zeg! over de meester die staakt, een spookmolen waar niemand naartoe durft, een vogelspin in de klas… en nog veel meer.


Ga direct naar Nou ja zeg! Nieuwe avonturen van de Bende van Lieke op BOL.com.

Recensie over Nou ja zeg! Nieuwe avonturen van de Bende van Lieke

Zin in vrolijke avonturen die een glimlach op je gezicht toveren? Dan moet je echt bij dit boek zijn. Het zijn verrassende avonturen uit het leven van een paar jonge meiden, die op hun eigen en vooral unieke manier tegen de wereld aankijken. Ze beleven telkens weer nieuwe en spannende avonturen, maken gekke gedachtesprongen en weten jou als lezer te verrassen met hun verfrissende blik op de wereld. En dat alles opeen heerlijke, flap-uit achtige manier!

Score: 8


Informatie

Titel: Nou ja zeg! Nieuwe avonturen van de Bende van Lieke
Auteur:
Illustrator: Aart Clerckx
Uitgever: Querido
Aantal pagina’s: 168
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789045126203
Prijs: 17.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.