logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Basics to brilliance, Donna Hay


Koken is niet per se heel moeilijk, maar je moet wel weten wat je doet. Het is en blijft een serie handelingen die je achter elkaar moet uitvoeren. Waarom gaat het dan toch vaak mis? Omdat ervaren koks – die kookboeken schrijven – soms een paar stapjes overslaan. Wat voor hun gesneden koek is, is voor een beginnend kok natuurlijk helemaal niet vanzelfsprekend! Donna Hay neemt je mee terug naar de basis. In Basics to Brilliance neemt ze je mee naar een paar indrukwekkende basistechnieken, om met die technieken meteen een paar gerechten op tafel te zetten.

Afwisselend

Die technieken gaan werkelijk alle kanten op. De hoofdstukken zijn ingedeeld in Hartig, Onmisbaar en Zoet. Per hoofdstuk krijg je een paar technieken getoond die je gewoon in huis moet hebben. Zoals gefrituurde karnemelkkip, langzaam gegaarde runderbrisket, kip uit de oven, thaise curry’s, gepocheerde kip, pulled pork, maar ook risotto, frittata, dressings, basistechnieken als gepocheerde eieren, verschillende deegsoorten, chocoladeganache, chocolate chip cookies… en nog veel, veel meer. Donna laat je in Basics to Brilliance werkelijk alle hoeken van de keuken zien!

Varieren met technieken

Het gave van Basics to Brilliance is niet alleen dat Donna je de basis van verschillende kook- en baktechnieken laat zien. Nee, het is juist dat ze ook laat zien wat je met die nieuw-verworven kennis en ervaring kunt doen dat van dit boek zo’n krachtig middel maakt. Van zoet tot hartig: je leert er van alles en nog wat mee. Toegegeven: het hartige deel heeft een overdosis  ‘hele kip’ en eend, maar er staan ook genoeg projecten in die wat minder brrr-gehalte hebben. Zoals een chocoladefudgecake. Ook lekker 🙂

Conclusie over Basics to Brilliance

Zoek je een kookboek dat zowel voor beginners als gevorderden interessant is? Donna Hay dook de keuken in om een paar basisrecepten uit te leggen en er flink mee te varieren. Het resultaat is een boek met oogstrekende (ietwat donkere) foto’s en heldere stap-voor-stap uitleg. Je brengt de nieuwe technieken meteen in de praktijk, en dat is erg prettig. Het boek bevat ontzettend veel foto’s, wat helaas ten koste gaat van recepten. Jammer!

Door: CooleSuggesties
Score: Basics to Brilliance krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Basics to Brilliance, Donna Hay
Unieboek het Spectrum, 400 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789000356829. Prijs: 24.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.