logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bake off Vlaanderen 2022


De hele wereld is regelmatig in de ban van het bakken. Superleuk om te zien hoe het concept Bake Off in zoveel landen een plekje krijgt en op een iets andere manier invulling krijgt. Wij ontvingen het bakboek Bake Off Vlaanderen, welke is gebaseerd op de competitie uit 2022.

Alle kandidaten op een rij

Dit boek is natuurlijk speciaal leuk voor wanneer je de competitie hebt gevolgd en de afzonderlijke bakkers een beetje kent. Door het boek heen is namelijk heel wat aandacht voor de deelnemers, ze krijgen van pagina 16 tot en met 38 de ruimte om zich aan je voor te stellen. Vanaf dat moment draait het volledig om de recepten en de creaties die tijdens deze competitie zijn bedacht en gebakken. Ieder recept is bijzonder smakelijk en helder in beeld gebracht, met duidelijke stap-voor-stap instructies en een uitgebreide ingrediëntenlijst. Een indicatie voor de baktijd/voorbereidingstijd is er helaas niet bij. Wel leuk zijn de tips voor bewaren, bereiden, variaties of andere suggesties tie te maken hebben met het recept, alsook de persoonlijke inleiding.

Indeling

Waar de bakkers uit Bake Off Vlaanderen 2022 het soms behoorlijk zwaar voor de kiezen kregen met imposante spektakelstukken, zijn de recepten uit dit bakboek een stuk minder experimenteel: de recepten zijn ingedeeld in Royaal brunchen, Creatief aan de bak, Chocolate alert, Kleine pleziertjes, Zondigen met fruit en een aantal basisrecepten. Binnen deze hoofdstukken ga je aan de slag met een aantal bijzondere variaties op bekende recepten, zoals meringuepops, Chocolade-shortbread, Chocoladesalami en een clafoutis met kersen en rozemarijn. Naast de uitgesproken recepten vind je achterin basisrecepten voor bijvoorbeeld, zanddeeg, korstdeeg, cakes, biscuits en boterroom.


Ga direct naar Bake Off Vlaanderen 2022 op BOL.com.

Recensie over Bake Off Vlaanderen 2022

Bake Off Vlaanderen is – net als Heel Holland Bakt – een feest voor amateurbakkers en smulpapen. Het leuke van de recepten uit dit boek, is dat ze niet extreem imposant zijn. Ze zijn mooi en bijzonder om te zien, maar ze zouden voor een gevorderde amateur allemaal haalbaar moeten zijn. De sfeervoll foto’s, begeleidende teksten n heldere stappenplannen moeten het mogelijk maken om alle recepten uit dit boek te maken. Succes… en smakelijk! Het enige nadeel van dit boek is dat er soms té veel aandacht is voor foto’s en stappenplannen. Fraai om te zien, maar het gaat wel ten koste van het aantal recepten.

Score: 8


Informatie

Titel: Bake Off Vlaanderen 2022
Auteur:
Uitgever: Manteau
Aantal pagina’s: 168
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789022339398
Prijs: 25.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.