logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Arlo Finch – De Vuurvallei

Als je van epische verhalen houdt vol magie, avontuur en raadsels, kun je je verheugen op een nieuwe serie. Als je klaar bent met de boeken van Percy Jackson, De Grijze Jager of Harry Potter kun je aan de slag met een nieuwe magische serie. Van John August, in dit geval. Hij brengt in het boek De Vuurvallei zijn nieuwe personage Arlo Finch tot leven. Een jongen die het tot nu toe nog niet heel makkelijk heeft gehad in zijn leven.

Verhuizen maar

Arlo Finch is namelijk net verhuisd naar een klein dorpje in Amerika, waar nagenoeg niets te beleven valt. En zijn leven staat al flink op zijn kop. Arlo’s vader wordt namelijk gezocht door de Amerikaanse overheid, omdat hij een belangrijk systeem gehackt zou hebben. Uit veiligheidsoverwegingen is hij verhuist naar China, van waaruit ze dagelijks skypen. Zijn moeder kan de touwtjes nauwelijks meer aan elkaar knopen en moet daarom verhuizen naar haar oude ouderlijk huis, waar haar broer nog steeds woont. En dus woont Arlo in een vreemd en vervallen huis, met een oom die dieren opzet, een puberende zus en een bemoederende moeder.

Scoutingvrienden

Een beetje uit verveling – en op aanraden van klasgenoten – sluit Arlo zich aan bij de plaatselijke scouting. Hij merkt daar al snel dat het toch wat anders gaat dan normaal. Het dorpje ligt namelijk op een magische grens, waardoor er heel andere natuurkrachten gelden. In het boek De Vuurvallei ontdek je wat er zo bijzonder is aan deze grens, maar ook waarom hij zo gevaarlijk is. En waarom iemand aan de andere kant van die grens het gemunt heeft op Arlo… daarnaast heeft Arlo de taak op zich genomen om het verdwenen zusje van een klasgenoot op te sporen. Maar of dat wel gewenst is?

Ga direct naar Arlo Finch 1 – De Vuurvallei op BOL.com.


Recensie over Arlo Finch – De Vuurvallei

CooleSuggesties topper

In dit eerste deel van Arlo Finch’ avonturen wordt je meteen in het diepe gegooid, tenminste… na een korte aanloop. Na ongeveer een derde van het boek begint de magie vat te krijgen op het verhaal en wordt je als een draaikolk in het avontuur gezogen, om je pas weer los te laten na de laatste pagina. Het is een betoverend avontuur vol magie, monsters en vreemde wezens. Sommigen zijn goed, anderen juist niet. Maar hoe zie je het verschil?

Score: 9


Informatie

Arlo Finch 1 – De Vuurvallei,
Illustrator: nvt
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, 320 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789024579372. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.