logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Al zolang er mensen bestaan, Sassafras de Bruyn

al zolang er mensen bestaan

Al zolang er mensen bestaan, vertellen ze elkaar verhalen. Verhalen over hoe de aarde en de hemel zijn ontstaan, hoe de mensen er zijn gekomen en waarom dieren zijn zoals ze zijn. In het fraaie verhalenboek Al zolang er mensen bestaan zijn talloze verhalen verzameld, ieder gescheiden en gesplitst op basis van het belangrijkste element van dat verhaal: water, aarde, lucht of vuur.

Verandering in de wereld

Zoals duidelijk zal worden in de verhalen, waren mensen zich ook in de oudheid al bewust van de veranderingen in de natuur. De metamorfose van de ene staat naar de andere speelt een belangrijke rol. Vaak wordt die gedaanteverwisseling toegewezen aan een godheid of een natuurverschijnsel, of gewoon… om dat het zo is. De meeste verhalen blijven dan ook in het esoterische zweven, ze worden niet uitgelegd of verklaard. Het verhaal zelf is al een verklaring voor een raadsel, het is een antwoord op een vraag die ze destijds zo vaak stelden of te horen kregen.

Sfeervolle vertellingen

Het is Sassafras de Bruyn overigens goed gelukt om al die verhalen in eenzelfde vorm en stijl te gieten. Daardoor krijg je een serie verhalen die prima na elkaar en door elkaar heen te lezen is, net hoe jij het wil lezen. Toffe details zijn een summiere bronvermelding (of eigenlijk: uit welk land of van welk volk de fabel of legende afkomstig is), maar ook een kort stukje tekst en uitleg om het verhaal af te sluiten. De auteur heeft de verhalen voorzien van sfeervolle illustraties in aangenaam blauw.


Ga direct naar Al zolang er mensen bestaan op BOL.com.

Recensie over Al zolang er mensen bestaan

Al Zolang er mensen bestaan is een fraaie verzameling verhalen van over de hele wereld, waarin antwoord wordt gegeven op vragen die maar moeilijk te verklaren zijn. Waar komt dat eiland vandaan? Hoe zijn de dieren gekomen? Lastige vragen, waar mensen al eeuwenlang antwoord op zochten. En soms zijn dingen gewoon zoals ze zijn… maar toch: waarom en hoe? Sassafras De Bruyn vertelt en illustreert bijzondere verhalen over natuur, dieren en mensen. Verhalen die troost en herkenning bieden bij de grote gebeurtenissen in ieder mensenleven.

Score: 7


Informatie

Titel: Al zolang er mensen bestaan
Auteur:
Illustrator: Sassafras de Btuyn
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 309
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789401479349
Prijs: 25.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.