Boek recensie: 5 minuten workouts voor een sterke rug


5 minuten work-outs voor een sterke rug

Je gezondheid is een van de belangrijkste dingen die je in het leven kunt hebben. Dat klinkt ontzettend zwaar, maar breng maar eens iets tegen in! Als je zelf niet gezond bent, dan kun je ook niet zorgen voor degenen die je lief hebt. Daarom gaan we regelmatig naar de sportschool, ga je bijvoorbeeld op de fiets naar het werk, doe je aan hardlopen en wandel je ontzettend veel door mooie rustgevende gebieden. Of niet? Helaas moet ook ik bekennen dat het niet altijd eenvoudig is om gezond en actief bezig te zijn. Wij troffen het boekje 5 minuten workouts voor een sterke rug aan en gingen er mee aan de slag.

Tijd maken

Je moet er echt tijd voor vrijmaken, terwijl er ook zoveel verleidingen om de hoek staan. Het gevaar? Verwaarlozing! Dat hoeft niet altijd heel nadrukkelijk en groots te zijn, maar langdurige verwaarlozing zorgt wel voor vervelende kwalen. Geloof me: ik kan er over meepraten. En dat terwijl het stiekem ook niet zoveel tijd kost om aan jezelf te denken. Een kwartiertje per dag bezig zijn met de juiste spiergroepen kan al veel vervelende problemen voorkomen. Zeker als je een zittend beroep hebt is je rug al snel een kwetsbaar punt! In het boekje 5 minuten workouts voor een sterke rug staan ongeveer 30 oefeningen die je gewoon thuis kunt uitvoeren. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een stabiele en stevige plek om te liggen.

Duidelijk

Het is altijd lastig om van papier te lezen wat je moet doen. Eigenlijk is het een beetje het handleidingen-dilemma: ga je zomaar wat aan knoeien, of lees je de handleiding stap voor stap en doe je precies wat je gevraagd wordt? In het boekje 5 minuten workouts voor een sterke rug raad ik je aan om het tweede te doen. En dat is ook helemaal niet zo moeilijk, want de instructies staan duidelijk stap voor stap uitgelegd. Is het dan nog niet helemaal duidelijk, dan kun je kijken naar de illustratie die op de pagina staat vermeld. Het goede aan dit boekje is dat er naast de oefening zelf nog een aantal andere informatiekamertjes zijn gegeven. Structureel komt het kader Variant voor, waarin je een aantal variaties aantreft om de oefening wat makkelijker of moeilijker te maken. Ook het kadertje Opgepast is erg belangrijk. Daarin worden de valkuilen van iedere oefening genoemd, die mensen vaak maken op een beetje vals te spelen. Daarnaast vind je informatie over hulpmiddelen die u kunt gebruiken om de oefening wat makkelijker te maken of oefentips die je kunt gebruiken als je pas begint met de oefening.

Conclusie over 5 minuten workouts voor een sterke rug

Voor jezelf zorgen hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Een paar minuten is vaak genoeg. In dit boekje staan 30 oefeningen die gericht zijn op je rug, maar natuurlijk niet alleen dat: ook je schouders, buikspieren, heupen en armen komen aan bod. Het moet natuurlijk één geoliede machine worden! De instructies zijn helder, de stappen goed uitgelegd. Dankzij de illustraties en verdere tips kan iedereen er mee aan de slag. De oefeningen zijn gebundeld in 15 trainingen van 5 minuten, zodat je zelf niet hoeft te puzzelen wat je wil gaan doen.

Door: CooleSuggesties
Score: 5 minuten workouts voor een sterke rug krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

5 minuten workouts voor een sterke rug,
Deltas, 80 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789044749588. Prijs: 9.95 euro.

Ga direct naar 5 minuten workouts voor een sterke rug op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.