logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: 40 originele Street Food recepten


Het compacte blikje wat ik nu voor me heb is gevuld met 40 receptenkaarten. Deze recepten zijn verzameld rondom één en hetzelfde thema: Street food. Gerechten die je makkelijk uit de hand kunt eten, zo op straat. Het leuke van Street food is dat je het overal in de wereld tegenkomt. De eettentjes waar je eten kunt kopen hebben vaak een heel beperkte kaart. Fans van bepaalde stijlen of streken kunnen die recepten dan ook heel makkelijk meenemen naar hun eigen land, om daar een food truck te beginnen. Je kunt je voorstellen dat de wereldkeuken zo in een mum van tijd over de hele wereld verspreid wordt. En nu dus ook in jouw eigen keuken!

Kaart voor kaart

Het grappige van het doosje met 40 originele Street food recepten is wel dat ze gewoon op kaarten gedrukt zijn. Eigenlijk een heel erg leuke manier om recepten te verzamelen en door te bladeren. Heb je eenmaal een recept uitgekozen, dan pak je de kaart uit het doosje en leg je hem gewoon naast je neer als je aan de slag gaat. Aan de ene kant van de kaart vind je het recept in enkele korte stappen uitgelegd, op de andere zijden van de kaart vind je een sfeervolle foto waar je het gerecht in al zijn glorie kunt bewonderen.

De wereld rond

Zoals gezegd kun je overal ter wereld terecht voor Streetfood. Het is dus niet raar dat de receptenkaart in uit dit blik ook gerechten bevatten die van over de hele wereld komen. Denk daarbij aan Indisch licht zoet gekruid rijstbrood, surf & turf met inktvis en salami, pad thao omelet, gegrilde ananas met maliboe, hot dogs en pulled pork, en nog veel meer. Een mooie interpretatie van de wereldkeuken die je op de hand kunt eten!

Conclusie over 40 originele Streed Food recepten

Recepten in dit blik nodigen absoluut uit om ze eens uit te proberen. Maar let wel: niet alle gerechten zijn even toegankelijk! De wildburger of de surf & turf zijn daar mooie voorbeelden van. De ingrediënten voor alle recepten zijn prima verkrijgbaar in de meeste supermarkten en zullen wat dat betreft geen problemen opleveren. De bereidingswijze’s zijn duidelijk en overzichtelijk omschreven, hoewel de gecentreerde uitlijning van de tekst mij toch wat irriteren. Het systeem van de kaartjes is bijzonder leuk. Klein minpuntje: het blik is slechts voor de helft gevuld. Enerzijds biedt dat mooie mogelijkheden om je verzameling uit te breiden, anderzijds: waar haal je deze kaarten?

Door: CooleSuggesties
Score: 40 originele Streed Food recepten krijgt 7 van de 10 punten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.