Boek recensie: 111 plekken in Haarlem die je gezien moet hebben, Andrew Groeneveld

Haarlem is echt een stad die je gezien moet hebben. Het is één van de verborgen schatten van ons land. De allure van een shoppingstad met de sfeer van Amsterdam, 30 jaar geleden. Lekker sfeervol, oude gebouwen, grachten, veel bijzondere winkels en een heel rijke geschiedenis. En om die geschiedenis te achterhalen kun je soms beter wat hulp inschakelen. Met het boekje 111 plekken in Haarlem die je gezien moet hebben, bijvoorbeeld!

Heinde en verre

In het boek 111 plekken in Haarlmen die je gezien moet hebben ga je op pad in Haarlem, maar ook tot een flink stuk daarbuiten (21 vondsten zijn echt op auto-afstand van Haarlem, 26 buiten het centrum). De plekken die omschreven staan in dit boek zijn ontzettend gevarieerd, van een pluktuin tot een opstapplaats voor fluisterbootjes, maar ook die van de kleinste dierentuin van Nederland, bijzondere restaurantjes, een onzichtbare atoombunker, musea, hofjes en nog veel meer. Het bijzondere aan dit boek is dat er – naast bekende attracties en bezienswaardigheden – ook heel veel verborgen schatten omschreven worden. Waar je normaal gesproken aan voorbij zou lopen, maar die je echt wel gezien moet hebben tijdens je bezoek!

Bijzondere indeling

Nu moet ik bekennen dat ik van de indeling van het boekje eigenlijk weinig chocola kan maken. Alle plekjes staan op alfabetische volgorde vermeld in het boek, wat het zoeken misschien wat makkelijk maakt als je weet waar je naar zoekt, maar dat is ook direct het probleem: dat weet je in principe (nog) niet, het zijn juist de verborgen schatten! Achter in het boek vind je een drietal kaartjes met daarop cijfers en een lijst met namen van waar de cijfers naar verwijzen, en eerlijk gezegd had me dat een veel betere indeling geleken: aan de hand van het beschreven gebied. Het liefst nog opgedeeld in rasters, zodat je tijdens je bezoek een goede planning kunt maken.

Ga direct naar 111 plekken in haarlem die je gezien moet hebben op BOL.com.


Recensie over 111 plekken in Haarlem die je gezien moet hebben

Als je zoekt naar bijzondere plekjes in een mooie stad als Haarlem, dan is dit boekje een handig hulpmiddel. Het helpt je met het vinden van die verborgen parels. Op de ene pagina vind je tekst en uitleg, op de andere pagina een grote afbeelding met praktische informatie (adres, website, telefoonnummer, openingstijden). Dat maakt het boekje praktisch. Toch schort het aan een goede indeling, wat de praktische bruikbaarheid ter plaatse minder maakt – en dat is toch jammer voor een soort reisgids als dit!

Score: 7


Informatie

111 plekken in haarlem die je gezien moet hebben,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij Thoth, 240 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789068687545. Prijs: 16.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.