logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: 101 goede redenen om bier te drinken

101 goede redenen om bier te drinken

Sommige mensen hebben een reden nodig om bier te drinken. Tja – ik weet het – het is raar, maar het schijnt echt zo te zijn. En die mensen weten ook dat het knap lastig is om telkens weer een nieuwe reden te bedenken! Welnu: dan is hier de redding nabij, want in het boekje 101 goede redenen om bier te drinken staan er een flink aantal vermeld. 101, om precies te zijn. Sommigen met een goede reden, anderen met een misplaatste woordgrap, maar hey – voor ieder moment zijn uitspraak, nietwaar?

Meer dan redenen

Maar er is meer dan redenen als ‘In de krant stond dat bier superfood is’ en ‘Het is tijd voor een vloeibare lunch’ of ‘die opener is echt niet alleen decoratief’ in dit boekje. Nee, ik vond de weetjes en citaten eigenlijk leuker dan de 101 redenen om bier te drinken. De weetjes komen uit alle hoeken van de wetenschap. Sommigen zijn geschiedkundige feitjes, sommige weetjes komen uit de voedingsmiddelenindustrie, anderen weer en stukje statistiek. Zo leer je over het drankgebruik bij de Babyloniërs, hoeveel trappistenbrouwerijen er zijn, en hoe veel tijd je lichaam nodig heeft om één biertje af te breken.

Citaten over bier

Het derde onderdeel van het boekje 101 goede redenen om bier te drinen bestaat uit citaten. Elke pagina heeft er maar liefst twee, wat ik best knap vind. Ik bedoel: ken jij citaten en uitspraken waar bier wordt genoemd? Na een flinke zoektocht zijn de schrijvers van dit boekje toch tot een uitzonderlijke verzameling gekomen. Ook die spreekwoorden komen uit alle hoeken van de wereld, uit verschillende tijdperken. Van het Oude Egypte tot het huidige Tsjechië, van Homer Simpson tot Stephen King – en iedereen die daar tussen zit of wil zitten.


Recensie over 101 goede redenen om bier te drinken

Dit is echt een heel leuk cadeauboekje voor fervent bierdrinkers. Het is ook zo veelzijdig, dat je je er geen buil aan kunt vallen. Voor ieder staat er wel wat leuks in. In het kort gezegd is dit een briljant boekje vol kroegweetjes over … bier!

Score: 8


Informatie

101 redenen om bier te drinken,
Illustrator: nvt
Uitgever: Deltas, 112 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044748352. Prijs: 12.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.