logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Bodemloos, Damen en Vandermeeren

Bodemloos Damen en Vandermeeren

Na het debuut Rusteloos was het maar wachten op het vervolg. Dat heb ik nu voor me liggen: Bodemloos weet net zo’n impact te maken als diens voorganger. Het is dan ook een gouden duo, als je kijkt naar de samenstelling. Walter Damen is jarenlang strafpleiter geweest en heeft daarmee de nodige kennis opgedaan als het aankomt op de criminele kant van het leven. Hilde Vandermeeren is in 2006 fulltime gaan schrijven. Daarvoor had ze al tientallen kinderboeken geschreven en een een aantal jaren voor de klas gestaan op middelbare scholen.

Bodemloos

Het tweede boek van dit duo, Bodemloos, draait om Kirsten Hartogs. Zij is na de dood van haar vader verhuisd naar Portugal, waar haar vader door een auto-ongeluk is overleden. Ze werkt bij het hoog aangeschreven advocatenkantoor Fontes & Associades en heeft inmiddels ervaren dat ze zelf verantwoordelijk is voor haar succes. Binnen het bedrijf gaat iedereen over lijken om hoger op te komen. Wanneer in Lissabon kort na elkaar twee soortgelijke moorden plaatsvinden en Alex Borbosa wordt gearresteerd, wil Kirsten hem graag verdedigen. Die keuze wordt niet in dank afgenomen door haar werkgever en haar vastberadenheid eindigt in ontslag. In plaats van bij de pakken neer te zitten begint ze echter haar eigen advocatenkantoor en gaat alsnog aan de slag om de van tweevoudige moord verdachte Alex Borbosa te verdedigen. Dan moet je stevig in je schoenen staan, nietwaar?

Pittige tante

Het is duidelijk dat hoofdpersoon Kirsten Hartogs een meer dan pittige tante is. Het is immers niet niks om te emigreren naar een ander land, te accepteren dat je werkeloos wordt én een moordenaar te verdedigen die je verder niet kent, maar waarvan je overtuigd bent dat hij een kans verdient. Het is te veel om te behappen – en dat is ook precies wat Kirsten zich gaandeweg realiseert. Toch weet ze wat ze wil en laat zich niet van haar plannen afbrengen, ondanks de gevaarlijke positie waarin ze zichzelf brengt. En dat gevaar komt letterlijk van alle kanten!

Ga direct naar Bodemloos op BOL.com.


Recensie over Bodemloos

CooleSuggesties topper

Hoewel sommige delen van het plot een beetje vergezocht lijken (het emigreren naar Portugal, het ontslag, het verdedigen van een verdachte), werkt het absoluut in dit spannende verhaal. Het is een geweldig voordeel dat beide schrijvers zicht hebben op hoofd- en bijzaken. Het boek verliest zich niet in onnodige omschrijvingen van een kopje koffie of de sfeer van een restaurant waar ze toevallig voorbij loopt. Het is rechtdoorzee en maakt geen onnodige zijsprongen. Dat geeft het boek een enorme vaart. Bijkoment pluspunt zijn de verhaallijnen die door het boek spelen: ze zijn zo met elkaar verweven dat ze afzonderlijk al interessant zijn om te volgen, laat staan dat ze elkaar afwisselen en op een gegeven moment zelfs door elkaar heen verweven. Een geweldig boek om in één ruk uit te lezen.

Score: 9


Informatie

Bodemloos,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Halewyck, 304 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789461319395. Prijs: 22 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.