logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Voorkom de monday morning blues met deze tips


Vandaag is het Blue Monday, de maandag in de laatste volle week van januari waarop men traditiegetrouw massaal met het verkeerde been uit bed lijkt te stappen. Echter begon voor velen de misère afgelopen maandag al, toen ze dachten dat op die dag Blue Monday plaatsvond. Maar nee, vandaag is het ‘de dag die je wist dat zou komen’, waarop heel Nederland met knikkende knieën de deur uit gaat. De feestdagen zijn immers voorbij, de meeste goede voornemens liggen al in de prullenbak en de zomervakantie is nog zo… ver… weg. Een beetje hulp kan dus geen kwaad. Met deze Twitter tips komen we samen de maandag door.

Smile and wave!

Kijkt je collega vandaag nog chagrijniger dan normaal?

Staat je feed vol met tweets over het ‘slechte’ weer, de koffie op kantoor die niet te drinken is of de maandagochtend file? Geef de ander dan een boost door een complimentje te geven of welgemeende glimlach te laten zien. Een ideale manier om dit te doen is het gebruik van GIFjes. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.


Alleen behoefte aan positiviteit? Met behulp van de mute-functie om bepaalde woorden, hashtags of volgers een dagje te ontlopen.

Image

Make that the cat wise
Een klassiek middel tegen een miserabele gevoel: #kattenfilmpjes. De échte reden dat het internet zo’n groot succes is geworden. Zorg dat je een lijstje met leukste filmpjes klaar hebt staan met behulp van bookmarks, zodat je snel en eenvoudig de grappigste video’s tevoorschijn tovert als je het even niet meer ziet zitten, bijvoorbeeld als je met een verschrikkelijke kater in bed ligt (slechte pun intended).

Leedvermaak

Kan de dag niet snel genoeg afgelopen zijn en heb je een zware dosis humor nodig? @thebestsocialNL, @DIWMOTZ of een van de vele andere Twitterveteranen verzamelen dag en nacht de allerbeste tweets. Zij hebben maandag ongetwijfeld binnen no-time de meest ellendige Twitteraars opgespoord en toveren zo een toch een lach op je gezicht.


Maar de belangrijkste tip? Wees gewoon jezelf. Happy tweeting!

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.