logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Bloodshot

In deze verfilming van de populaire gelijknamige comic speelt Vin Diesel de rol van Ray Garrison, een marinier die door de RTS Corporation opnieuw tot leven gewekt wordt als de superheld Bloodshot. Met nanotechnologie in zijn aderen is hij sterker dan ooit en geneest hij meteen van verwondingen. De RTS Corporation heeft niet alleen de controle over zijn lichaam, maar ook over zijn geest en herinneringen. Ray zet alles op het spel om de controle over zijn leven terug te krijgen.

Bioscoopfilms en Corona

De bioscoopbranche heeft het maar zwaar in deze tijd: het Corona-virus houdt de hele wereld in zijn ban, waardoor tal van uitgaansgelegenheden tijdelijk zijn gesloten – en bioscoopfilms niet vertoond kunnen worden. Gelukkig zijn er meer oplossingen die voor wat inkomsten kunnen zorgen. Een aantal blockbusters is namelijk digitaal verkrijgbaar, waaronder Bloodshot! Het zorgt er echter wel voor dat er heel wat inkomsten worden misgelopen, en dat is jammer. Zeker in deze tijd, waarin deze superheldenverfilming van Valiant Comics toch best een gewaagde stap was.

Het originele verhaal van Bloodshot

Bloodshot verscheen voor het eerst in 1992 en is gedacht door Kevin VanHook, Don Perlin en Bob Layton. Bloodshot liep rond in het universum van Valiant Comics. In de strips heette hij eigenlijk Angelo Mortalli, een voormalige soldaat wiens bloed werd vermengt met nanobots, genaamd “nanites”. Hierdoor kreeg hij helende krachten, maar werd hij ook supersterk en kon hij van vorm veranderen. Oh – en natuurlijk super makkelijk communiceren met technologie. Het infusieproces van de Nanites vernietigde echter zijn herinneringen en Bloodshot is op een missie om zijn herinneringen te herstellen om te ontdekken wie hij werkelijk is – en om wraak te nemen op degenen die hem dit hebben aangedaan.

Het verhaal in de film – met spoilers!

Het verhaal van de film Bloodshot is overigens wel beduidend anders dan de comics. Hij wordt een medisch experiment van dr. Emil Harting, waarbij hij hem inzet om anderen te vermoorden. Wie? Dat hangt af van de herinneringen die de marinier Ray Garrison (Vin Diesel) ingeprent krijgt. Na iedere missie worden namelijk zijn herinneringen gewist en vervangen door nieuwe. Telkens weer ziet hij dat zijn vrouw plotseling wordt vermoord door zijn nieuwe doelwit… maar het duurt even voor hij dit doorkrijgt. Daarbij is hij overigens niet het enige experiment: er zijn nog drie supersoldaten in het arsenaal van de doktor, maar niet op het niveau van Ray aka Bloodshot. Het tij begint te keren wanneer het team van Emil Harting te maken krijgt met de technische tovenaar Wilfred Wigans, een briljante en vooral grappige rol van Lamorne Morris.

Bekijk hieronder de trailer van Bloodshot

Digitaal te koop: 27/03/2020 via Itunes, xbox, Google en Rakuten TV & Pathé Thuis.


Recensie over Bloodshot

Is Bloodshot een perfecte film? Nee, dat zeker niet. Ik moet zeggen dat we ook behoorlijk verwend zijn door superheldenfilms in de afgelopen tien, vijftien jaar. Het plot is tot op bepaalde hoogte origineel, maar is daarna behoorlijk vlak en statisch. Er zit weinig verrassing in de actiescènes en die zijn ook behoorlijk ongeloofwaardig. Voor een getrainde marinier is het – zelfs met alle superkrachten onder de huid – niet in te denken dat hij steevast voor de frontale aanval gaat en zich meermaals laat neerschieten. Zeker niet als dat toch de nodige energie kost! Desodanks is het een gedegen film, die mooi is gemaakt. De special effects doen het hem zeker en Bloodshot is nu eenmaal een wat ondergeschoven kindje in de superheldenwereld.

Score: 7


Informatie

Titel: Bloodshot
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 112 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.