logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bloem, Nicola Skinner

In het van oorsprong Britse boek Bloem beleef je een bijna magisch avontuur met een heel bijzonder meisje, dat zo goed mogelijk lief en aardig wil zijn. Haar streven is een opgeruimd leven en een pluim van de schooldirecteur. Ze woont samen met haar moeder in een krakkemikkig oud huis met een heel oude treurwilg in de tuin. Voor de rest is alles in beton gegoten. Net als het grootste deel van het stadje waarin ze woont, overigens.

Groene goud

Tot het moment dat er iets heel bijzonders gebeurt: net op het moment dat de schooldirecteur een wedstrijd uitschrijft, steekt er een fikse storm op, waarbij het beton in de achtertuin van het kleine gezinnetje scheurt. In de scheur ontdekt bloem een klein zakje met zaadjes. Maar wat moet ze er mee? Niemand heeft ervaring met tuinieren. En dus gaat ze op zoek naar iemand die wel weet hoe je met planten omgaat… het oude winkeltje van Sid Wonderlingh. Ondertussen krijgt ze echter tips ingefluisterd vanuit een wel heel bijzondere bron…

Bloempotkapsel

Dan gebeurt er iets bizars: er groeien bloemen op de hoofden van Bloem en haar hartsvriendin, Neena! Het blijft echter niet lang bij deze twee meiden… de planten verspreiden zich namelijk als een malle over de hoofden van alle kinderen op school, om van daaruit ook naar volwassenen uit te zaaien. Het dorpje wordt het gesprek van de dag, met veel media-aandacht en vervelende, opdringerige journalisten. Het grootste probleem blijft echter: hoe komen ze van de bloemen op hun hoofd af? En waar komen ze eigenlijk vandaan?

Ga direct naar Bloem op BOL.com.


Recensie over Bloem

Bloem is een heerlijk fantasierijk boek, een stukje fantasy met bizarre elementen. Wat dat betreft zou het prima in het rijtje Roald Dahlboeken kunnen passen, vooral ook vanwege de Mathilde-achtige schoolsetting en de bizarre gedachtenkronkels die de schrijfster soms maakt. Bloem is toegankelijk geschreven en makkelijk leesbaar. Je leeft goed mee met de hoofdpersoon Bloem en haar vriendin, je ziet voor je hoe Chrissie en Bella zich in de klas gedragen. Een leuk en grappig boek met een ode aan de natuur. Op naar de lente, kunnen we lekker zaadjes planten!

Score: 8


Informatie

Bloem,
Illustrator: nvt
Uitgever: HarperCollins, 382 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789402703719. Prijs: 17.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.