logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bloedsinaasappel, Harriet Tyce


Het plot van Harriet Tyces debuutroman Bloedsinaasappel klinkt niet heel erg spannend en overtuigend. Na het succes van Het Meisje in de Trein zien we meer van dit soort thriller-achtige fictie. Overdag is Alison Bailey, een workaholic, ze werkt als advocaat. Na haar werk grijpt ze naar de fles, waardoor ze verstrikt raakt in een overspelige en gewelddadige affaire met haar senior, advocaat Patrick, die toezicht houdt op haar zaken. Dat is al reden voor genoeg paniek, toch?

Succes voor alles

Jammer genoeg is Alison een beetje meer bezig met zichzelf dan met haar gezin. Haar man en jonge dochter moeten het onderspit delven. Ze krijgen te weinig aandacht van hun moeder en vrouw. Toch is ze zich niet bewust van haar tekortkomingen en neemt ze regelmatig het besluit om te minderen met drinken, het vriendje te dumpen en haar werk-privébalans weer op orde te brengen.

Missie

In het begin van Bloedsinaasappel lees je hoe Alison een belangrijke zaak krijgt toegewezen van haar baas… en minnaar. Het is een bizarre moordzaak, met een dame uit de ‘high society’ en moeder van een tienerjongen, die verdacht wordt van het neersteken van haar man. Nou ja – er is eigenlijk geen bewijs tegen haar, dus verdacht wordt ze niet, maar ze houdt koppig vol dat zij de dader is. En Alison, die normaal gesproken behoorlijk scherp is, ziet door al haar beslommeringen en alcohol niet hoe de vork in de steel zit.

Powervrouw in de herstelmodus

En tja, dan begint het verhaal toch een beetje een gebaand pad te bewandelen. Langzaam maar zeker komt Alison weer bij haar positieven en herpakt ze haar positie. Ze klautert weer overeind en stort zich vol overgave op al die aspecten van haar leven dat ze heeft laten versloffen. Hoewel Alison in het begin helemaal niet zo’n aimabele vrouw was, krijg je langzaam toch wat warme gevoelens voor haar en hoop je dat ze het red. Niet alleen voor Alison en haar gezin, maar ook voor de vermeende dader.


Ga direct naar Bloedsinaasappel op BOL.com.

Recensie over Bloedsinaasappel

Hoewel het plot een beetje 13-in-een-dozijn is, weet schrijfster Harriet Tyce toch een overtuigend boek neer te zetten. De verschillende personages (met name Alison) zijn goed uitgewerkt en klinken geloofwaardig, zelfs in de dialogen kun je ze zo met elkaar horen praten. Waar veel schrijvers toch terugvallen op een beleefde schrijftaal, zet Tyce hier normale gesprekken neer. Het verhaal suddert een beetje door, met slachtoffers en aasgieren, maar neemt op het einde toch een spannende eindsprint, waardoor het verhaal ineens weer de moeite waard wordt. Waar het tot op dat punt een beetje sudderde als een roman, wordt het uiteindelijk toch nog een spannende thriller.

Score: 7


Informatie

Titel: Bloedsinaasappel
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022595961
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.