Boek recensie: Blockbusters en het Kandinsky bedrog

blockbusters en het kandinsky bedrog

De Blockbusters-reeks wordt wel omschreven als de Dan Brown boekenreeks voor kinderen, en ik snap ook wel waarom. De spannende avonturen over het groepje kinderen draait om spannende mysteries uit de kunstwereld. Dat komt vooral omdat de moeder van Wolf, de hoofdrolspeler van de bende, een heel bekend kunsthistoricus is en vaak gevraagd wordt om kunst te restaureren of te beoordelen op echtheid. Dat laatste brengt haar nu in de problemen. Ze denkt namelijk dat een bekend schilderij van Kandinsky, dat aangekocht is door een groot museum, niet echt is! Het museum is daar niet blij mee en daagt haar voor de rechter. Het is nu aan Wolfs moeder om te bewijzen dat het kunstwerk daadwerkelijk nep is. Maar hoe doe je dat?

Geheime opdracht

De kinderen van de Blockbusters komen daarop in actie, zonder het medeweten van hun ouders. Ze komen samen in een geheime blokhut bij het huis van Wolf, waar ze hun thuisbasis hebben. Dankzij een paar belangrijke wetenschappelijke regels, die ze in een soort raplied hebben gegoten, proberen ze de problemen te onderzoeken en het hoofd te bieden. Daarbij roepen ze ook de hulp in van de Franse Juul, het vriendinnetje van Wolf, die in dezelfde flat woont als Wolfs opa. Maar er is nog een spannende ontwikkeling die wat vaart in het oplossen zou kunnen brengen. Wolfs vader is namelijk een fervent verzamelaar van rariteiten en kunstvoorwerpen. Hij reist naar zijn broer, die in Rusland bezig is met een bijzonder onderzoek. Zo komt Wolf ineens wel heel dicht in de buurt bij de bron van Kandinsky!

Het Kandinsky bedrog

In het logeeradres van oom Harry, waar Wolf en zijn vader tijdelijk mogen verblijven, maakt hij namelijk kennis met een kunstverzamelaar die maar liefst zes schilderijen van Kandinsky in zijn bezit heeft. Over een van die schilderijen is hij echter niet tevreden, ontdekt Wolf. Ook de blinde dochter van de huiseigenaar heeft er haar bedenkingen bij, zij trekt veel met Wolf op en weet van alles over Kandinsky en de kunstverzameling van haar vader te vertellen. Zij leert hem hoe je naar abstracte kunst moet kijken en hoe je het kunt ervaren.


Ga direct naar Blockbusters en het Kandinsky bedrog op BOL.com.

Recensie over Blockbusters en het Kandinsky bedrog

Blockbusters en het Kandinsky bedrog is een spannend avontuur dat Wolf en zijn vrienden wel in heel spannend vaarwater brengen. Hoewel het vooral Wolf is die de spannende ontwikkelingen meemaakt krijgt hij wel hulp van de achterban. Dankzij die kennis en ervaring weet Wolf hoe hij het mysterie kan oplossen, hoewel hij voor het eerst ook de hulp moet inroepen van volwassenen om alles tot een goed einde te brengen. Het is vlot geschreven, vertelt veel over de bijzondere schilder Kandinsky en de schemerige wereld van kunstvervalsing. Veel aandacht voor de typerende penseelstreek en schilderstijl van de originele schilders, die als een soort vingerafdruk uit het schilderij te vissen zijn.

Score: 8


Informatie

Titel: Blockbusters en het Kandinsky bedrog
Auteur:
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789020674989
Prijs: 13.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.