logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Blink Video Doorbell + Sync Module 2


Blink, een merk van het Amerikaanse Amazon, heeft onlangs een nieuwe deurbel geïntroduceerd: de Blink Video Doorbell. Hij is ontzettend scherp geprijsd en is daarmee al interessant. Bovendien kun je hem zowel bedraad aansluiten op je bestaande aansluiting, als op een batterij laten werken. Dat biedt veel opties. Maar is hij de moeite waard?

blink video deurbel

Vormgeving

De Blink Video Doorbell ziet er prima uit. Ja, hij is volledig van kunststof, maar dat zijn de meeste deurbellen. Het model is best recht en eenvoudig vormgegeven, met afgeronde hoeken, een camera boven en een drukknop beneden. Hij is daarmee vergelijkbaar met de Ring Video Doorbell, hoewel je hier de frontjes niet kunt verwisselen.

De functies van de Blink Video Doorbell

Het indrukwekkende van de deurbel is dat de Blink Video Doorbell alles in huis heeft om aan de slag te kunnen. Hij biedt 1080p HD beeld, infrarood nachtzicht en tweeweg audio. Via de app kun je meldingen ontvangen bij beweging en natuurlijk als er de deurbel wordt ingedrukt. Er is geen koppeling mogelijk met Google Assistent, net als de Ring deurbellen werkt Blink alleen samen met Amazon Alexa. De levensduur van twee batterijen zou ongeveer 2 jaar zijn, maar laten we wel wezen: ik denk dat iedereen al blij is als de deurbel er één jaar op zou draaien! De kijkhoek is 135 graden in de breedte en 80 graden verticaal.

blink video deurbel app

Installatie

De Blink Video Doorbell is heel eenvoudig te installeren. Alle bevestigingsmaterialen zijn meegeleverd, het is een kwestie van vastschroeven en de stappen op de Blink Home Monitor app volgen. Heb je al meerdere Blink camera’s? Dan laat de deurbel zich makkelijk integreren met je bestaande Blink-account. Heb je nog geen account? Wacht dan even op de volgende Prime Day: Amazon stuntte afgelopen jaar enorm met de producten van Blink! Tijdens het installeren van de camera krijg je ook de mogelijkheid om de Sync Module te installeren. Heb je die eentje meebesteld? Dan installeer je de Sync Module voordat je de deurbel installeert.

blink sync module 2

Lokale opslag

Standaard worden de beelden getoond in de Blink app, maar met een kleine investering (34,99 euro) breid je de deurbel uit met de Sync Module 2. Daarmee kun je alle beelden opslaan op een USB-stick, die je in de Sync module kunt prikken. Hoe makkelijk is dat? Op die manier kun je zonder abonnement toch een archief aanleggen van bewegingen en mensen die aan de deur zijn geweest. De Sync Module kan bovendien beelden opslaan van de andere camera’s van Blink.

Sync Module als centrum

De Blink Sync Module dient vanaf dat moment als hub voor al je Blink camera’s: de camera’s maken niet meer verbinding met je draadloze netwerk, maar met deze compacte hub. De hub maakt dan weer verbinding met je wifinetwerk. Dat is best makkelijk en scheelt je weer heel wat apparaten online! Als bonus presteren de apparaten beter met hun energiebeheer wanneer je ze koppelt met een Sync Module. Het kost blijkbaar minder energie om te communiceren met de Sync Module dan met de wifi! Je kunt de apparaten bovendien in groepen combineren, zodat je de bewegingsdetectie van bepaalde groepen snel kunt in- of uitschakelen.

Sync module of abonnement?

De Sync Module lijkt overbodig, maar eigenlijk heeft-ie zichzelf in een mum van tijd terugbetaald. Een abonnement op Blink kost namelijk 3 euro per maand voor 1 camera of 10 euro per maand voor een onbeperkt aantal camera’s. Heb je maar 1 camera, dan heb je de Sync Module er in iets minder dan een jaar uitgehaald. Heb je meerdere Blink-producten, dan is dat nóg sneller. Bovendien zorgt de Sync Module 2 voor een beter energiebeleid, waardoor je minder vaak de batterij hoeft te vervangen. Win-win! Opmerkelijk genoeg doet de Blink Sync Module 2 geen dienst als gong. Daarvoor kun je bijvoorbeeld een Blink Mini voor gebruiken… of een Alexa speaker. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van Smart Home-systemen als Homey, maar je hebt dan wel kans op een vertraging.


Recensie over Blink Video Doorbell + Sync Module 2

De Blink Video Doorbell is een eenvoudige videodeurbel, die eigenlijk alles biedt wat je kunt wensen van een normale deurbel. Hij heeft geen functies als gezichtsherkenning of pakketdetectie, maar hij doet precies wat hij moet doen. Twee jaar met een batterij doen is al imposant, maar dankzij de Blink Sync Module 2 heb je niet eens een abonnement nodig. Kijk, dat zijn de leuke pluspunten waar we op wachten! De kijkhoek is wat minder dan de meeste concurrenten, maar groot genoeg.

Score: 8


Informatie

Blink Video Doorbell + Sync Module 2
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 59.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.