logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Blijf op gewicht met Terraillon weegschaal en de Activi-T smartwatch


Steeds meer mensen hebben te maken met overgewicht. Een ongezond dieet ligt daaraan ten grondslag, maar ook onvoldoende lichaamsbeweging ligt daaraan ten grondslag. Het Franse bedrijf Terraillon heeft een mooie combinatie ontworpen die je met dit alles kan helpen: de Activi-T activity tracker en de Terraillon Smart View weegschaal.

Activi-T Band Noir pasBeweging bijhouden

Hoewel je ook moet letten op je voedsel is beweging een heel belangrijk onderdeel. Dat houd je bij met een speciale armband, de Activi-T smartband. Een eenvoudig bandje dat je om je pols wikkelt en klikt, en dat iedere stap bijhoudt die je zet. Hij is niet zo uitgebreid als de moderne activity trackers met een hartslagopname, maar hij houdt je stappen goed bij. Aan de hand daarvan wordt ook het aantal afgelegde kilometers berekend en het aantal calorieën dat je hebt verbruikt. Bovendien weet je met een druk op de knop precies hoe laat het is – dat scheelt je dus weer een horloge! Door de knop op de Activi-T langer ingedrukt te houden activeer je de slaapstand. Daarmee kun je bijhouden hoe lang je hebt geslapen, want een goede nachtrust zorgt ook voor een goede gezondheid. Het opladen van de smartwatch gaat heel eenvoudig: je trekt het middelste deel uit de armband en steekt het in een USB oplader. Dat voelt de eerste paar keer een beetje onwennig, en eerlijk gezegd vraag ik me ook wel af hoe lang die constructie stevig blijft, maar tot nu toe werkt het goed en blijft de band goed zitten.

De Wellness Coach appWCEVB

Met het bijhouden van je stappen op het horloge alleen kom je er natuurlijk niet. Die begint iedere dag weer opnieuw, waardoor je niet meer weet wat je activiteit de dag ervoor was. Gelukkig kun je alle activiteiten bijhouden in een officiële Terraillon app, die je kunt downloaden op je iOS of Android device met Bluetooth 4.1 connectie. Om accu van je Activi-T smartband te sparen is er geen continu verbinding tussen het horloge en je smartphone of tablet. Die moet je dus een zetje geven door een paar tellen op de knop op de smartwatch te drukken. Daarna wordt je activiteit geüpload naar de app. Maar je kunt veel meer met de app: het is niet alleen een logboek voor je aantal stappen (en het aantal verbruikte calorieën), maar je kunt ook bijhouden wat je hebt gegeten, hoe je hebt geslapen en – indien je de juiste accessoires hebt – wat je bloeddruk is geweest. Aan de hand van een vragenlijst kun je een speciaal op jou toegespitste coaching krijgen. Handig! Nadeel van de app is wel het kleine lettertype, en het feit dat je niet zelf nog activiteiten kunt toevoegen. Zwemmen, fietsen of gewichtheffen wordt daarbij gewoon genegeerd. Jammer!

Gewicht

Als het goed is moet een aangepast dieet en een verhoogd activiteitenschema zorgen voor een lager gewicht. Weg met dat buikje! Geen ode aan wasbordjes dit keer, maar die bierbuiken mogen écht wel van het straatbeeld verdwijnen. Om de cirkel van Terraillon compleet te maken koppel je de Wellness Coach app ook aan je Web Coach Easy View weegschaal. Het lijkt in eerste instantie op een heel normale weegschaal, ware het niet dat het display van de schaal gepakt kan worden, zodat je hem gewoon op ooghoogte of binnen je gezichtsbereik kunt houden. Zo kun je toch je bril afzetten – scheelt toch weer wat gewicht 🙂  – of hoef je niet zo moeilijk te kijken naar je tenen. De weegschaal heeft een maximum gewicht van 100 kilogram, en houdt niet alleen je gewicht bij, maar maakt dankzij een reeks sensoren in de voetplaat ook een analyse van je hele lichaam. Daarbij bekijkt de app wat het percentage lichaamsvet is, je spiermassa, lichaamsvocht en het gewicht van je botten. Al die gegevens kun je ook weer uploaden naar de Wellness Coach app, zodat je een mooie serie lijnen krijgt van de voortgang en ontwikkeling van al deze elementen. De weegschaal kan tot vier personen bijhouden, wat erg prettig is. In de app kun je aangeven van welke persoon je de gegevens wilt inladen. Je kunt tot maximaal acht smartphones/tablets koppelen met dit apparaat.

WCEVBPodCoole features in de weegschaal

Hoewel de handleiding van de Web Coach Easy View zeker te wensen overlaat (hij is luxe uitgevoerd, maar laat eigenlijk alleen zien hoe je hem installeert, niet hoe je bijvoorbeeld van persoon of functie wisselt) beschikt de weegschaal over super coole en handige functies. Zo kun je de afneembare display ook gebruiken als thermometer voor de omgeving en als timer voor het tandenpoetsen of het douchen. De magnetische display kun je op ieder metalen oppervlak vastkleven, maar wordt ook geleverd met een metalen plaatje met kleefband. Zo kun je hem overal naar wens ophangen. Ook de synchronisatie van de weegschaal doe je middels een handmatige activatie van de verbinding. Daarvoor moet je drie seconden op de SET-knop drukken. Daarna worden de gegevens pas overgezet naar je smartphone of tablet. Lekker energiezuinig, dat wel, maar wel even wennen in deze connected maatschappij! Activi-T smartwatch, Terraillon Prijs: 60 euro Web Coach Easy View weegschaal, Terraillon Prijs: 130 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.