logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het beste stripalbum ooit wordt verfilmd

Belga Films Group kondigt een samenwerking aan met regisseur Cedric Nicolas-Troyan (The Huntsman: Winter’s War) voor de productie van “M”, een Engelstalige live-action film van het iconische Europese stripboek “Het Gele Teken” van Edgar P. Jacobs. In 1999 werd “Het Gele Teken” (het bekendste deel in de “Blake & Mortimer” serie) door Europese stripcritici uitgeroepen tot het beste stripalbum aller tijden. De cultserie wordt beschouwd als een meesterwerk van de ligne claire-stijl (de tekentechniek die werd geïntroduceerd door Hergé). “Het Gele Teken” werd voor het eerst gepubliceerd in het weekblad Kuifje in 1946. Inmiddels telt deze fantasie-, sciencefiction- en detectivereeks nu meer dan 30 delen, zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht en is het verhaal beschikbaar in 15 talen.

Ga direct naar Het Gele Teken op BOL.com.

Productie van live-action film M

Cedric Nicolas-Troyan (vertegenwoordigd door CAA) zal produceren naast Patrick Vandenbosch en Jean-Jacques Neira van Belga Studios, een dochteronderneming van de Belga Films Group. De productie staat gepland om te beginnen in de herfst en de gerenommeerde Britse casting director Kate Rhodes James is verbonden aan het project. Het script is geschreven door Jan Kounen en Jay Ferguson, met revisies door Cedric Nicolas-Troyan.

We zijn verheugd om deze cinematografische reis aan te gaan met zo’n visionaire regisseur als Cedric. Fans kunnen erop vertrouwen dat ‘Het Gele Teken’ een cinematografisch spektakel wordt, met een slim, vermakelijk en visueel inventief nieuw hoofdstuk dat een breed publiek zal boeien.

Patrick Vandenbosch, CEO van Belga Films Group

Regisseur Cedric Nicolas-Troyan, bekend van zijn Fantasy-blockbuster “The Huntsman: Winter’s War” en Netflix’s actiehit “Kate”, zal een fris perspectief brengen op deze geliefde personages. “Ik ben opgegroeid met deze personages, ze zijn er al een tijdje en geliefd bij velen. Ik ben vastbesloten om de stripboeken te eren en dit rijke en kleurrijke universum tot leven te brengen, terwijl ik het een eigentijdse touch geef met veel hart en actie. Ik ben ook erg enthousiast over de creatieve vrijheid die wordt toegestaan bij zo’n Europese onafhankelijke productie. Dus, toen Belga Films mij benaderde om zo’n iconisch project te regisseren en produceren, was het voor mij onmogelijk om deze kans te laten liggen.”

Het verhaam van M

Gelegen in Londen in 1953, “M” volgt het verhaal van MI5-kapitein Francis Blake en fysicus Philip Mortimer terwijl ze onlosmakelijk en gevaarlijk verstrengeld raken met de mysterieuze “M” en zijn mind-hacking technologie…

“De kracht van de strips ligt in de thema’s die vandaag de dag nog steeds relevant zijn” voegt producent Jean-Jacques Neira toe. “Hersenbeheersing via schermen brengt onze democratieën meer dan ooit in gevaar. Terwijl we worstelen met het belang van morele verantwoordelijkheid, biedt ‘M’ een actuele herinnering om kritisch te denken en positieve impact te omarmen in ons tijdperk dat wordt gedomineerd door schermen.”

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.