logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bladruimen zonder energie


Door de extreme hittegolf in augustus in combinatie met een lange periode van droogte laten bomen als populier, beuk en berk extra vroeg hun blad vallen. GARDENA introduceert de Tuinruimer voor herfstbladeren, gemaaid gras en verticuteerresten. Het milieuvriendelijke apparaat – zonder motor of accu – werkt stil en effectief. Zonder veel moeite is de tuin snel weer netjes. De rug wordt niet belast en zonder te bukken wordt het blad van gazon, terras, tuinpad en oprit verwijderd.

Hinderlijk

Bladruimen is niet bepaald het leukste tuinklusje: het bij elkaar harken, oppakken en afvoeren is tijdrovend en ongemakkelijk. Bovendien krijg je vaak vieze handen en vindt het meestal plaats bij koud weer. Maar als je het gazon tijdens de wintermaanden gezond en groen wilt houden, zijn er weinig alternatieven. Als het wordt bedekt door herfstbladeren, begint het gras snel geel te worden en gaan schimmels en mos groeien.

Ga direct naar Gardena tuinruimer op BOL.com.

Moeiteloos

De GARDENA Tuinruimer is onder meer geschikt voor gazon, terras, tuinpad en oprit. Door de ergonomische handvatten beweeg je het apparaat gemakkelijk voort. De speciaal gevormde borstel van hoogwaardig kunststof transporteert bladeren, maar ook gemaaid gras en verticuteerresten, naar een grote opvangzak. Die kun je gemakkelijk afkoppelen en moeiteloos legen op composthoop of in de groene kliko. De Tuinruimer is ruimtebesparend op te bergen. GARDENA geeft vijf jaar gebruikersgarantie op het apparaat. Als de borstels versleten zijn, kun je ze snel en gemakkelijk vervangen zonder gereedschap.

Verkoopinformatie

De nieuwe Tuinruimer van GARDENA is verkrijgbaar via tuincentra, dhz-markten en webshops voor € 139,99 (verkoopadviesprijs). Kijk voor meer informatie op www.gardena.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.