logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Black Panther: Wakanda Forever


Na de eerste Black Panter-film gebeurde er iets verschrikkelijks: hoofdrolspeler Charwick Boseman overleed in 2020. In plaats van het zoeken naar een vervanger, besloot Marvel het over een andere boeg te gooien en liet de filmstudio het hoofdpersonage in de film ook sterven. Daardoor kwam het verhaal in een behoorlijke stroomversnelling en zorgde het voor een wat ruime opzet van Wakanda Forever.

Over Wakanda Forever

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye en de Dora Milaje na de dood van Koning T’Challa om hun Koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Die zijn namelijk uit op het Vibranium, het unieke buitenaardse materiaal waaraan Wakanda een flinke technologische voorsprong op de rest van de wereld heeft. Terwijl de Wakandans proberen hun verlies een plekje te geven en hun grondstoffen beschermen, ontdekken ze dat zij niet het enige koninkrijk zijn die beschikken over Vibranium. Er is een onderzees koninkrijk, geleid door de onsterfelijke Namor, die ook de beschikking hebben over een buitenaardse meteoriet. Dit koninkrijk is ontdekt door de Amerikanen, waardoor ze op zoek zijn naar een bondgenoot. Die proberen ze af te dwingen bij Wakanda, maar de Wanandezen zijn niet gediend van de wraakzuchtige plannen van Namor. Dat brengt ze echter in een lastig parket, aangezien Namor een krachtigere tegenstander is dan ze hadden gedacht.

Black Panther: Wakanda Forever is vanaf 1 februari 2023 te zien op Disney+. Lees hier onze recensie over Black Panther!

Merchandise koop je bij:

Wie speelt wie in Black Panther: Wakanda Forever

 • Koningin Ramonda – Angela Bassett
 • Shuri – Letitia Wright
 • M’Baku – Winston Duke
 • Okoye – Danai Gurira
 • Dora Milaje – oa met Florence Kasumba
 • War Dog Nakia – Lupita Nyong’o
 • Everett Ross – Martin Freeman
 • Namor – Tenoch Huerta
 • En rollen van Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena en Alex Livanalli

Bekijk de trailer van Black Panther: Wakanda Forever

streaming-banner-disney-plus

Nieuwe gezichten

Black Panther: Wakanda Forever is druk bezig met het opnieuw schudden van de kaarten. Natuurlijk is de film een groot eerbetoon aan de overleden Chadwick Boseman, met herinneringen aan de eerste film en een aantal rouwmomenten. Aan de andere kant moeten ze ook door. Prinses Shuri staat op als de nieuwe Black Panther, er komt een voorzichtige nieuwe Ironman tevoorschijn in de jonge Ramonda, die als schoolproject een vibraniundetector heeft gebouwd (waardoor de hele ellende begint). War Dog Nakia wordt teruggehaald in het verhaal en zelfs de starre Okoye krijgt een nieuwe richting.

Maatschappelijke reminders

Black Panther: Wakanda Forever kaart terloopt een aantal historische maatschappelijke elementen aan, zoals kolonisatie en slavernij, wat nog eens extra benadrukt wordt door het origin-verhaal van Namor. Ook vrouwelijke leiders, jonge intellectuelen en respect voor ieders keuze om te leven hoe hij of zij dat wil komt regelmatig aan de oppervlakte drijven. De acteurs zetten scherpe rollen neer, met verschillende lagen. In dit verhaal maakt vooral prinses Shuri een grote persoonlijke ontwikkeling door, maar niemand zit echt stil.


Ga direct naar Black Panther: Wakanda Forever op BOL.com.

Recensie over Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever is een direct vervolg de eerste film uit 2018, waarbij goed en correct is ingespeeld op de verdrietige afwezigheid van Chadwick Boseman. Dat brengt echter ook een extra verhaallijn in de film, die het evenwicht zo nu en dan verstoort. Ondanks de vele lijnen die je moet volgen is Wakanda Forever een heerlijke Marvelfilm, die je makkelijk twee of drie keer kunt kijken om echt alles te bevatten. De iele Shuri is niet de meest overtuigende Black Panther die jij je kunt voorstellen, maar de nieuwe personages en de flitsende special effects maken veel goed.

Score: 8


Informatie

Titel: Black Panther: Wakanda Forever
Uitgever: Disney
Tijdsduur: 154 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd

 2. antonia eegelen avatar
  antonia eegelen

  Graag heb ik een kansje hier op

 3. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.