logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Black Adam op 4K UHD blu-ray

Dwayne Johnson speelt de hoofdrol in de superheldenfilm Black Adam van New Line Cinema en regisseur Jaume Collet-Serra (“Jungle Cruise”). Het is de allereerste keer dat het verhaal van deze superheld van DC verfilmd is. Maar is hij wel de moeite waard?

Over de film Black Adam

Black Adam neemt je een flink stuk terug in de tijd: 5000 jaar om precies te zijn. Een tijd van oude magie, mythen en sagen, goden en mysterieuze krachten die over de aarde waken. in die tijd ontving Black Adam de buitengewone krachten van de oude goden, maar na een felle strijd was er niets meer van hem vernomen. Blijkbaar werd hij vrij snel opgesloten in een tombe. Nu proberen slechteriken die tombe te vinden om de kracht van Black Adam op de aarde los te laten en het demonenrijk met aarde te laten versmelten. Niet echt een fijn vooruitzicht. Gelukkig zijn er ook nog goede mensen in de wereld, die de knorrige, eigenwijze en mega-agressieve Black Adam in het gareel proberen te houden. Onder hen bevinden zich een aantal leden van de Justice Society (wat een mooi bruggentje vormt voor een film over dit illustere team van relatief onbekende superhelden). Maar of dat nu lukt? Black Adam geniet namelijk weer van zijn vrijheid en heeft er zin in om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld.

Bekijk de trailer van Black Adam

Cast

  • Adam – Dwayne Johnson
  • Hawkman – Aldis Hodge (“City on a Hill”, “One Night in Miami”)
  • Atom Smasher – Noah Centineo (“To All the Boys I’ve Loved Before”)
  • Adrianna – Sarah Shahi (“Sex/Life”, “Rush Hour 3”)
  • Ishmael – Marwan Kenzari (“Murder on the Orient Express”, “The Mummy”)
  • Cyclone – Quintessa Swindell (“Voyagers”, “Trinkets”)
  • Amon – Bodhi Sabongui (“A Million Little Things”)
  • Dr. Fate – Pierce Brosnan (de “Mamma Mia!” en James Bond-franchises)

Over de makers

Collet-Serra heeft de film geregisseerd naar een scenario en treatment van Adam Sztykiel en Rory Haines & Sohrab Noshirvani, beide gebaseerd op de personages van DC. Black Adam is een creatie van Bill Parker en C.C. Beck. De film is geproduceerd door Beau Flynn, Dwayne Johnson, Hiram Garcia en Dany Garcia, in samenwerking met Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter, Chris Pan, Eric McLeod, Geoff Johns en Scott Sheldon.

streaming-banner-hbo-max

Ga direct naar Black Adam op BOL.com.

Recensie over Black Adam

Black Adam is een spannend verhaal en fans van het genre zullen de knipogen naar Shazam zeker herkennen: hij zit namelijk wat verder in de keten van deze verhaallijn. Qua film is het echter een stuk rommeliger dan Shazam. Er wordt te veel verteld… en onze hoofdpersoon is te knorrig en eigenwijs om er een stabiele vertelling van te maken. De toevoeging van de Justice Society, met hun eigen verhaallijnen, de vele flashbacks en het CGI-geweld… ze doen de film geen eer aan. Toch is het een toffe actiefilm, die je zeker moet kijken. Koop hem dus op dvd of blu-ray – of stream hem op HBO Max!

Score: 7


Informatie

Titel: Black Adam
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 119 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.