logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Blaas je smartphone nieuw leven in met gsmbatterij.nl


GSM batterij Samsung Galaxy K Zoom

Je kent het vast wel: het probleem waarmee je zit als je op zoek gaat naar een nieuw mobiel telefoonabonnement. Die belachelijk moeilijke keuze: een abonnement mét of zónder telefoon? Aan de ene kant ben je met een telefoon weer helemaal bij de tijd, met nieuwe functies en een sneller toestel. Aan de andere kant kost je dat iedere maand ook weer een aanzienlijk bedrag en zeg nou eerlijk: is jouw telefoon echt zo uit de tijd? Die vraag moest ik mezelf ook stellen. Twee jaar geleden kocht ik mijn smartphone, de Galaxy K Zoom. Voor stiekem best een fiks bedrag. Leuk toestel, met een zoomlens (waar ik – ondanks de matige beeldkwaliteit van de camera – stiekem best blij me ben). En heel veel doe ik er niet mee. Af en toe een foto plaatsen op Instagram, foto’s synchroniseren tussen mijn Eye-Fi kaartje en Google Drive, bellen natuurlijk, wat muziek luisteren af en toe, en dat was het wel. Dan heb je geen megatelefoon nodig, toch?

Ouderdom

Maar toch twijfelde ik flink. Mijn beestje is namelijk toch al twee jaar oud, met daarbij de nodige accu-opladingen. Die accu doet niets af aan de prestaties van de telefoon, maar wel aan de levensduur van de accu. Een dagje op pad? Voor de zekerheid maar een powerbank mee op pad! En dat is natuurlijk best wel belachelijk. Alleen daarvoor zou ik al een andere telefoon kiezen, ware het niet dat de accu’s van het gros van de smartphones slechts een dagje mee gaat. En dat terwijl die van mij voorheen het makkelijk drie dagen kon trekken! De redding bleek echter nabij, zo bleek op gsmbatterij.nl. Daar kun je namelijk voor een schijntje van de prijs van een complete telefoon een nieuwe accu bestellen Zelfs een accu voor de Samsung Galaxy K Zoom, wat een redelijk onconventioneel apparaat is. Probleem opgelost, nietwaar?

Probleemoplosser

Het klinkt zo eenvoudig – maar is dat ook zo? Behuizing open klikken (bij de meeste smartphones gaat dat heel eenvoudig, bij sommige Nokia telefoons en natuurlijk iPhones komt er wat serieuzer openschroefwerk bij kijken), oude accu eruit, nieuwe accu erin en gaan met die banaan! Ja dus: zo gemakkelijk is het al. Bij de bestelling kreeg ik bovendien netjes tekst en uitleg over hoe om te gaan met een nieuwe accu: de eerste paar keer de accu zo ver mogelijk leeg laten lopen, voor hem helemaal vol te laden. Dat garandeert een mooie lange accuduur en zorgt ervoor dat de accu in topconditie blijft. Daarnaast stond in dezelfde instructies omschreven dat het slim is om voordat je de accu vervangt de smartphone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dat blijkt in mijn geval ook nog een snellere smartphone op te leveren: stiekem draaiden er veel applicaties op de achtergrond die helemaal niet nodig waren! Dat scheelt met toch weer een nieuwe smartphone: goed voor het milieu én je portemonnee.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.