logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Björn Borg brengt pride in sport met Be Proud. Be You

Sportmerk Björn Borg en Stichting Pride and Sports, het nationale platform voor LHBTIQ+ in de sport slaan deze zomer de handen ineen om op sportvelden en in de gym een plaats te creëren waar je vol trots jezelf kunt zijn en het gesprek kunt aangaan over inclusie en acceptatie.

Awareness sportevenementen

Dit doen zij met een serie awareness sportevenementen in Amsterdam en Rotterdam en een speciale performance collectie, vanaf nu verkrijgbaar bij alle filialen en via de website van de Bijenkorf. De gehele opbrengst van de verkoop gaat naar stichting Pride and Sports en wordt besteed aan projecten die emancipatie, diversiteit en inclusie in de sport bevorderen.

Waarom Pride and Sports?

Afgelopen week tijdens de kick-off van samenwerking met een speciaal georganiseerd Pride tennis-toernooi in het Amsterdamse Oosterpark, benadrukten Pride and Sports ambassadeurs en andere aanwezigen waarom dit zo belangrijk is:

“ Je groeit op in een wereld waar gewoon heel weinig representatie is en het voelt gewoon heel erg eenzaam. Je snapt jezelf niet. Pride heeft mij daarbij heel erg geholpen, dat ik wel mijzelf zag in anderen en dan ik mijzelf kon herkennen en me trots kon voelen.” – Benjamin Aerts, deelnemer Pride tennistoernooi

“ Op het moment dat je je uitspreekt, met name in de voetbalwereld, is het helaas, treurig maar waar, gebruikelijk dat je te maken krijgt met bedreigingen. Voor mij betekent Pride jezelf kunnen zijn, dat je je nooit hoeft aan te passen voor de mensen in je omgeving, dat je trots kunt zijn op jezelf en durft te zijn wie je bent.”- Bowi Jong, Pride and Sports ambassadeur

Positiviteit stimuleren

In een omgeving waar taboes nog hoogtij vieren is het extra belangrijk de conversatie aan te gaan en positiviteit te stimuleren, of zoals beide partijen zeggen:

Pride is in de kern een uiting van liefde. Liefde voor jezelf, voor wie je bent, voor wat je hebt bereikt, de wereld om je heen en de mensen met wie je ‘m deelt.

Maar of we het nu willen of niet: we zijn vaak te streng voor onszelf. We vergelijken onszelf met anderen, stellen onmogelijke doelen, of zijn bang dat we mensen van wie we houden vervreemden. Omdat we niet ‘normaal’ zijn – whatever that may be. 

Het is makkelijk te vergeten dat er ook mensen zijn die ons in een heel ander licht zien: vol liefde, acceptatie en trots. 

Daarom willen we ons inzetten voor een omgeving waarin het normaal is dat uit te spreken. Waar vrienden en teamgenoten hun trots en liefde voor zichzelf en elkaar openlijk met elkaar delen. In de sport, op het veld en buiten de lijnen.

Pride Work-outs

Naast het uitbrengen van de collectie wordt in Rotterdam op 17 en 18 juni tijdens Rotterdam Pride en Roze Zaterdag een tweedaags awareness event georganiseerd op het dak van de Bijenkorf aan de Coolsingel. Deelnemers uit de LHBTIQ+ community, consumenten, influencers en Pride and Sports ambassadeurs zullen zich hier gezamenlijk, o.a. doormiddel van een serie speciale Pride work-outs, inzetten voor bewustwording. Wil je hierbij zijn? Hou de social mediakanalen van Björn Borg, Pride and Sports en de Bijenkorf in de gaten voor meer informatie.

De speciale Be Proud. Be You. collectie is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.