logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bish Bash Bosh!


Vegan eten is helemaal hip en hot. Logisch, de voordelen van het eten van dierlijke producten lijkt namelijk niet op te wegen tegen de nadelen van de hele tak van veeteelt. In ieder geval in de enorme mate waarop het inmiddels in ons leven is geïntegreerd. De britten Henry Firth en Ian Theasby houden zich al jaren bezig met het koken op puur plantaardige basis. Ze begonnen een website, die snel van de grond kwam en druk bezocht werd. Het resultaat? Een papieren variant van hun website – bij het koken wil je immers het recept voor je neus hebben, het liefst op papier. Bish Bash Bosh is het tweede kookboek van het duo, het vervolg op het boek Bosh.

Vegan als alternatief

In dit kookboek staan enkel plantaardige recepten, waarbij het gros ook echt puur uit groenten en slimme alternatieven bestaan. Er wordt echter ook dankbaar gebruik gemaakt van vegetarische alternatieven, zoals vegaworstjes en vegan boter – slim en praktisch, maar zo kun je natuurlijk van iedere bestaande maaltijd een vegan maaltijd maken! Gelukkig zijn die recepten schaarser dan de ‘echte’ vegan recepten. Over het algemeen zijn de recepten overigens smaakvol gekruid en origineel bedacht.

Indeling

Het boek is ingedeeld in een aantal praktische hoofdstukken, voor ieder eetmoment geschikt. Zo zijn er tal van recepten die snel klaar zijn – mensen met een druk gezinsleven zullen daar heel blij mee zijn, maar ook voor grote porties en zelfs voor feestdiners. Leuk vond ik de recepten Voor erbij en om te delen. Ik houd nu eenmaal van kleine hapjes en lekker afwisselen. Logisch dat er een hoofdstuk is met groentegerechten, waarbij er een belangrijke en prominente rol is voor een bepaalde groentesoort. Desserts en ontbijtgerechten sluiten het boek af. Opvallend genoeg staan daar een paar recepten in waarbij ei onlosmakelijk verbonden lijkt, zoals cake en wentelteefjes, maar die worden simpelweg weggelaten. Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar het maakt me zeker nieuwsgierig.

Ga direct naar Bish bash bosh! op BOL.com.


Recensie over Bish bash bosh!

Eem stoer kookboek om mee aan de slag te gaan in de keuken, echt iets voor mannen. Dan denk je in eerste instantie aan een barbecueboek met grote stukken vlees op de gril. Dat het ook anders kan, laten Henry Firth en Ian Theasby zien. Zij hebben na maanden experimenteren in de keuken meer dan genoeg recepten om een heel kookboek mee te vullen – en dat doen ze dan ook! De recepten zijn origineel en uitgebreid, maar blinken uit in hun eenvoud – ze zijn heel eenvoudig om te maken. Na een korte inleiding over hoe je een keuken inricht ga je meteen aan de slag, wat prettig is. De hoofdstukindeling is niet bijzonder logisch, maar het werkt wel.

Score: 8


Informatie

Bish Bash Bosh,
Illustrator: nvt
Uitgever: Fontaine uitgevers, 288 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789059569973. Prijs: 27 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.