logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Birds of prey

Na een hele serie superheldenfilms, is het de afgelopen jaren tijd voor de bad guys. Slechteriken hebben immers net zo’n grote naamsbekendheid als de bekende, al-dan-niet gemaskerde ordehandhavers. Naast films van onder andere de Joker, is het nu tijd voor een wat illustere figuur, iemand die niet zozeer Bad Guy was, maar het vriendinnetje van. Maak plaats voor Harley Quinn, het (ex-)vriendinnetje van The Joker. En dat maakt haar nou niet direct een heel lief meisje, natuurlijk. Na de knaller (en flop, afhankelijk van welke fanboy je spreekt) van de Suicide Squad krijgt ze nu haar eigen film, die zich afspeelt net na haar relatiebreuk met de J-man.

Flitsende presentatie

Hoewel de Joker de stad Gotham behoorlijk op zijn kop zet, wordt het niet veel vrolijker en leuker dan met de flitsende humor en gekke streken van Harley Quinn. Gewapend met een honkbalknuppel en een flink aantal verrassingen in petto maakt ze vooral heel veel lol… op een heel erg foute manier. Daarbij laat ze je achter met een vrolijke vleug aan adrenaline, dankzij de bruisende en kleurverblindende Quinn-invloed. Daarmee maakt ze misdaad een stuk leuker en maffer dan Joker ooit deed. Ze is een los kanon dat glitterbommen en gekleurde rook afvuurt, met haar eigen en unieke visie op de wereld om haar heen.

Vertelling

Birds of Prey is eigenlijk meer een dagboekvertelling van Harley Quinn, die tijdens de film van de hak op de tak springt om haar verhaal neer te zetten. De warrigheid van Quinn zorgt echter niet voor veel verwarring, maar juist voor een onberispelijke dynamiek in de film. Daarin speelt de Joker trouwens nog altijd een belangrijke rol. Als vriendinnetje van de Joker was Harley Quinn namelijk onaantastbaar. Iedereen was bang voor haar. Maar goed… nu die relatie ten einde is, mag er ook weer vrijelijk jacht op haar gemaakt worden! Een van de belangrijkste personages hierin is Roman Sionis, die samen met zijn handlanger Victor Zsasz de huid van Harley’s gezicht wil verwijderen. Ja, dit is een film die niet voor heel jeugdige kijkers gemaakt is!

Birds of prey

Je kunt je voorstellen dat je zo’n groep vijanden niet zo maar te lijf gaat. Ze komt tijdens haar vluchtpogingen in aanraking met een aantal andere burgerwachten, waarmee ze samen een nagenoeg onverwoestbaar team vormen. Denk daarbij aan de mysterieuze en sociaal onhandige badass Huntress (Mary Elizabeth Winstead, erg leuk); zanger / chauffeur Black Canary (Jurnee Smollett-Bell); agent Renee Montoya (Rosie Perez); en de zakkenrollende tiener Cassandra Cain (Ella Jay Basco).

Ga direct naar Birds of prey op BOL.com.


Recensie over Birds of Prey

De wereld van Harley Quinn is een rommelige, chaotische wereld. Een wereld van herrie, humor en vreemde gedachtesprongen. Dat komt in deze film perfect tot uiting. Daarbij maakt ze een sprong van flierefluitende rebel naar een doelmatig en zorgzaam karaktertje… binnen de grenzen van Ruinn, uiteraard. De geweldige actiescènes en de vrolijke verhaallijn staat soms een beetje haals op het wrede karakter – die momenten zetten je even met beide benen op de grond.

Score: 8


Informatie

Titel: Birds of Prey
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 109 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.