logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Brugklas – De tijd van m’n leven

De bekende brugklassers krijgen in februari een eigen bioscoopfilm: Brugklas – De tijd van m’n leven. De opnames van Brugklas – De tijd van m’n leven& zijn deze week gestart, met in de hoofdrollen onder anderen Sterre van Woudenberg en Vincent Visser. Verder zullen oud-brugklassers Niek Roozen, May Hollermann, Fleur Verwey, Belle Zimmerman en Sonia Eijken ook te zien zijn in de film. De film wordt geproduceerd door Tuvalu Media en gedistribueerd door Just Film Distribution.

Over de film Brugklas – de tijd van m’n leven

Brugklas – De tijd van m’n leven gaat over Nola, een meisje uit de eerste klas wiens ouders in een echte vechtscheiding zitten. Dat drukt nogal op haar leven, evenals het feit dat er vrijwel geen geld is voor de alledaagse dingen. Nola krijgt het bovendien zwaar te verduren wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse.

Aartsvijand

Nola richt haar pijlen daarom op het meest populaire meisje in de klas, de steenrijke Fenna. Haar lijkt alles voor de wind te gaan. En Fenna vind het maar wat leuk om Nola te stangen. Zij maakt dus dankbaar gebruik van het feit dat Nola’s verkering uit is. Nu heeft zij een kans bij de knappe Jesse! Maar door allerlei omstandigheden lijkt het erop dat Nola niet mee mag op schoolkamp. Bovendien verstrikt ze in een ruzie met Boy, een rebelse jongen uit de tweede. Samen krijgen ze heel wat uren aan taakstraf, die ze samen moeten vervullen. Zo groeien ze langzaam naar elkaar toe, maar nog meer omdat Nola samen met Boy naar Drenthe reist in een klein invalidenwagentje! Zal het hen lukken wraak te nemen op Fenna (want ook Boy heeft een appeltje met haar te schillen) en zal het Nola lukken om Jesse voor zich terug te winnen? En wil ze dat eigenlijk nog wel?

Fanboek

Bij de film hoort heel wat merchandise, waaronder het Brugklas: De tijd van m’n leven fanboek. Daarin lees je van alles over de verschillende personages. Ook hier treden de verschillende acteurs in hun rol, ze geven in het boek hun karakters wat meer diepgang. Daarnaast zijn er natuurlijk ook interviews met de verschillende acteurs, wat een leuk kijkje achter de schermen geeft. Naast een aantal quizes, DIY’s en fun facts over Brugklas – tijd van m’n leven fanboek.


Recensie over Brugklas – de tijd van m’n leven

Bruglas is een televisieserie die je vast wel kent. Het gaat over de avonturen op het eerste jaar in de middelbare school, waarbij de verschillende karakters regelmatig even solo in beeld komen om te vertellen over ‘hun ervaringen’. Een soort dagboek-achtige constructie waarbij je ziet hoe de personages zelf reageren op de hectische gebeurtenissen. Dat komt ook in deze film terug, wat eigenlijk best een leuke kwinkslag is. Het avontuur is niet heel spannend, maar wel onderhoudend genoeg om te blijven kijken. Voor zowel jongens als meisjes is er genoeg te zien en te beleven, het is en blijft een herkenbare wereld.

Score: 8


Over de makers

Brugklas – De tijd van m’n leven wordt geproduceerd door Tuvalu Media (producent van onder andere Maestro en Ali B op Volle Toeren) en realiseert hiermee haar eerste speelfilm. De regie is in handen van Raymond Grimbergen en het scenario is geschreven door Arnout Vallenduuk. De film wordt uitgebracht door Just Film Distribution (‘Fashion Chicks’, ‘De Film van Dylan Haegens’, ‘First Kiss’ welke nu in productie is). Brugklas – De tijd van m’n leven is vanaf februari 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Over de spelers van Brugklas – de Tijd van m’n leven

Sterre van Woudenberg speelt sinds seizoen 6 in Brugklas en heeft ruim 42.000 volgers op Instagram.

Vincent Visser begon al jong met acteren in  “Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer”, “Patatje Oorlog” en “100% Coco”. Vincent speelt momenteel in Brugklas.

Julian Moon Snijder bekend van zijn rol in “Vaste Vrienden” uit 2017. Julian is afgestudeerd aan de acteeropleiding faaam en studeert nu op de Amsterdam Film School en volgt daar regie fictie.

Stefania Liberakakis is bekend van Junior Songfestival 2016, Kinderen voor Kinderen 35 & 36, maar ook The Voice Kids Seizoen 3. Die populariteit uit zich in haar fanbase: ze heeft 120.000 volgers op Instagram en 200.000 volgers op TikTok.

May Hollerman speelde Selma in Brugklas en kan je nu ook kennen van haar hoofdrol in “Elvy’s Wereld”

Niek Roozen Brugklas was de doorbraak voor Niek, daarna speelde hij in diverse films zoals “Misfit” en “Renesse”. Binnenkort te zien in de bioscoopfilm “VALS”. Verder is Niek genomineerd voor “Beste Nederlandse Korte Film” op Cinekid 2018 met zijn regie-debuut “Pril”.

Fleur Verwey heeft twee seizoenen in Brugklas gespeeld in de rol van Joy, binnenkort zal zij te zien zijn in het tweede deel van “100% Coco”.

Sonia Eijken speelde Safa in vier seizoenen Brugklas en was afgelopen jaar ook in de jeugdserie “Zenith” te bewonderen. Binnenkort is ze ook te zien in de telefilm “Like Me” en One Night Stand film “Gezichten”.

Belle Zimmerman vervulde diverse rollen in musicals als “Shrek” en “Droomvlucht”, waarna ze 6 seizoenen lang in Brugklas te zien was.

Ga direct naar Brugklas: De tijd van m’n leven op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.