logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Billy Extra Plankgas door de bodem van het heelal

Heb je zin in een heerlijk fantasieverhaal over ruimtewezens, laserstokken en ruimtekonijnen? Dan ben je bij Dexter aan het juiste adres! Hij stapt met liefde in zijn Billy Extra Plankgas ruimteraket (BEP voor vrienden) om het universum weer eens te redden van gemene schepsels die het bedreigen. En daar is in Billy Extra Plankgas door de bodem van het heelal absoluut sprake van! Het lijkt er namelijk op dat het universum op het punt staat te bevriezen!

Fantasierijk vervolg

In dit tweede avontuur van Dexter krijgt hij een ongenode gast mee in zijn raket. Zijn kleine zusje, Franka. Aangezien hun ouders plots zijn bevroren, kan hij haar moeilijk op aarde achterlaten! Samen met zijn vrienden uit het vorige avontuur (geen nood, ze worden netjes aan je voorgesteld) gaan ze op pad. Het genie Edison Einstein bouwt een verbeterde versie van Billy Extra Plankgas, zodat zij samen met het blauwe ruimtewezen Wimm en de stokoude Zi op pad kunnen gaan. Ze moeten namelijk uitzoeken hoe het kan dat de tijd stil gaat staan, waardoor mensen en dieren op hun plek bevriezen en verstenen. Zou de schurk uit het vorige avontuur, Filibert Fabula, er iets mee te maken hebben?

Ruimtepiraten

Het heeft even geduurt, maar eindelijk zijn ook de ruimtepiraten aangekomen in de verhalen van Dexter en Franka! Nadat ze namelijk hebben deelgenomen aan het grote Huppeldepup, weten ze een beetje in welke hoek ze de problemen moeten zoeken. Zo komen ze bij de levensgevaarlijke Ruimtepiratenbende aan, met een kapitein die mensen opeet met zijn bochel en een eiland vol vleesetende bomen. Gelukkig heeft Franka haar knuffelkonijn Baby bij en een flink aantal ruimtestokken. Dan moet alles goed komen, toch? Dexter heeft er een hard hoofd in. Hij weet als geen ander dat Franka’s fantasie weer eens op hol slaat. Maar ja, hoe vertel je dat aan je kleine zusje?

Ga direct naar Billy Extra Plankgas door de bodem van het heelal op BOL.com.


Recensie over Billy Extra Plankgas Door de bodem van hett heelal

De fantasierijke vertelling van Dexter en zijn zusje Franka zal je regelmatig een gniffel of een lachstuip bezorgen. Dat kan niet anders! De absurde situaties en gevaarlijke omgevingen zijn zo bijzonder verteld, met zo veel (droge) humor… ik houd er van! Het verhaal steekt bovendien ook nog lekker in elkaar, met een gemene saaie schurk, stoere piraten die dromen van een koppie thee en laserstokken die meer effect hebben dan je zou denken. De illustraties zijn leuk en zorgen af en toe voor een leuke aankleding.

Score: 8


Informatie

Billy Extra Plankgas door de bodem van het heelal,
Illustrator: Kees Boer
Uitgever: Ploegsma, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789021680606 . Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.