logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bijzondere prentenboeken met een wijze les

Verhalen en prenten kunnen je vermaken, maar ze kunnen ook een goede boodschap overdragen. Onlangs verschenen er drie mooie prentenboeken, ieder met een eigen les om te leren. Soms een heel letterlijke les, soms een diepere boodschap. Laten we ze eens nader bekijken!


Recensie over Taart

In Bakkerij Andere Koek wordt dagelijks een nieuwe feestelijke taart gebakken. De bakker van dit kleurrijke winkeltje in de grijze, grauwe stad beleeft heel veel plezier aan het bakken en bedenken van feestelijke taarten. De inwoners van de stad moeten er echter niets van hebben. Iedereen staat voor de vitrine te staren en te lekkerbekken, maar niemand komt de winkel binnen! Langzaam maar zeker raakt de bakker door zijn geld heen. Van zijn laatste ingredienten maakt hij zoete broodjes, die meteen verkocht worden. Ook de broodjes daarna worden meteen verkocht. Voor hij het weet, loopt het storm in zijn winkel. iedereen wil die broodjes van hem kopen! En ondanks die drukte en het geld dat hij verdient, wordt de bakker steeds ongelukkiger. Hij heeft geen tijd meer om lekkere en fantasierijke taarten te bedenken en te bakken… de passie is uit zijn werk verdwenen! En dat is natuurlijk wel een boodschap die je goed op je hart moet drukken. Werk vanuit je hobby lijkt ontzettend leuk, maar wat als dat werk de passie uit je hobby haalt? Jammer genoeg is het einde een beetje abrupt en ben ik toch wel erg benieuwd hoe het verder met de bakker vergaat… Klaar voor een tweede deel misschien, meneer Zee en mevrouw Bellaar?

Score: 7


Ga direct naar Taart op BOL.com.


Recensie over Anansi de spin: Sterker dan Olifant

Diep in het oerwoud leeft Anansi de spin, die telkens weer creatieve oplossingen bedenkt voor haar problemen. In dit geval draait alles om eten. Anansi wil heel graag bananenchips eten, maar kan niet bij de trossen. Ze kan het niet uitstaan dat Olifant de bananen recht voor hear neus plukt en ze bovendien allemaal opeet. Omdat de olifant ook nog eens heel brutaal reageert, besluit Anansi om Olifant een lesje te leren. Samen met haar vriendin Walvis spant ze samen om Olifant een lesje te leren. En dat is zeker zo! Gelukkig is alles ook weer snel koek en ei, en kunnen Olifant en Anansi samen verder genieten van overheerlijke banenen.

Score: 8


Ga direct naar Anansi de spin: Sterker dan Olifant op BOL.com.


Recensie over Van rare ridders tot vechtende Vikingen

Dit prentenboek is een echt educatief prentenboek, waarin je een reis door de geschiedenis maakt. Van de Oude Romeinen tot de Vikingen, van de oermensen tot de Middeleeuwen: uit ieder tijdperk wordt een herkenbaar onderwerp uitgelicht en op een grappige manier verteld. De teksten zijn op rijm geschreven door Marianne Busser en Ron Schroder, de illustraties door Mark Janssen. Dat was even wennen: normaliter hebben het duo Busser-Schroder een wat klassiekere illustrator in de arm genomen. De vlotte penseelstreken van Mark Janssen zorgen voor een vlotte oogopslag. Dat past niet altijd bij het soms wat behouden taalgebruik van de geschiedenislessen. De lessen over roddels, poep, de uitvinding van buskruit, de maanlanding en het wonderlijke circus van P.J. Barnum komen allemaal gelijk aan bod.

Score: 8


Ga direct naar Van rare ridders tot vechtende Vikingen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.