logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bijzonder gezinsuitje in de natuur: Lustwarande

Lustwarande Datum: 27-08-2023 t/m 22-10-2023 Prijs: vanaf 12,50 euro
Locatie:
De Oude Warande
Bredaseweg 441, Tilburg (Route)

Heb je zin in een bijzonder gezinsuitje waarbij je samen kunt genieten van de natuur en tegelijkertijd kennis maakt met kunst? Dan is Lustwarande dé plek voor jou en je gezin. Van 27 augustus tot en met 22 oktober vindt voor de dertiende keer de internationale buitenexpositie plaats in het prachtige Barok park De Oude Warande in Tilburg. Laat je verrassen door de magische wereld van hedendaagse sculpturen.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Magie

Stel je eens voor: je wandelt door een prachtig park, omringd door groene bomen en fluitende vogels, en opeens zie je daar een indrukwekkend kunstwerk verscholen tussen de bladeren en takken. Dat is de magie van Lustwarande, een unieke tentoonstelling waar hedendaagse sculpturen samenkomen met de natuur. Het beste van alles? Het is toegankelijk voor iedereen, zelfs als je nog nooit eerder in aanraking bent gekomen met kunst.

Kennismaken met kunst

Tijdens Lustwarande maak je op een laagdrempelige manier kennis met hedendaagse sculpturen. Sommige kunstwerken zul je moeten zoeken, terwijl andere juist opvallend aanwezig zijn. De route met sculpturen is ook goed te doen voor jonge kinderen, dus het is een perfect uitje voor het hele gezin. De unieke locatie van Lustwarande geeft je de vrijheid om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Stof tot nadenken

Lustwarande laat ons met de nieuwe tentoonstelling EARTHEATERS nadenken over de staat van onze planeet en hoe wij als mensen daarmee omgaan. De veelal jonge kunstenaars hebben volledige vrijheid gekregen om nieuwe werken te creëren. Ze stellen vragen en dagen ons uit om na te denken over de relatie tussen de mensheid en de snel veranderende wereld waarin we ons bevinden.

Over Lustwarande

Lustwarande – Platform for Contemporary Sculpture organiseert jaarlijks internationaal toonaangevende exposities van hedendaagse sculptuur in park De Oude Warande in Tilburg, het best bewaarde Barokke sterrenbos van Nederland. Elk jaar worden gerenommeerde kunstenaars en jonge talenten van over heel de wereld in staat gesteld om nieuwe werken te produceren. Lustwarande trekt een zeer groot en breed publiek – van jong tot oud, van leek tot kunstkenner. Jaarlijks komen gemiddeld 70.000 bezoekers van de expositie genieten.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.