logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bijna een op de vijf Nederlanders ontbijt niet elke dag

Goed ontbijten. Dat vinden wij Nederlanders belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van PLUS. Ruim 80 procent van de Nederlanders vindt een goed ontbijt voor zichzelf erg belangrijk. Gaat het om de kinderen, dan stijgt dit percentage zelfs naar ruim 90 procent. Toch slaat 9 procent het ontbijt weleens over. Geen tijd of trek (respectievelijk 44 en 40 procent) zijn hiervoor de belangrijkste argumenten. 

Gehaast

Ontbijten we wel, dan zijn we erg gehaast. Drie kwart van de Nederlanders maakt ’s ochtends binnen tien minuten het ontbijt klaar; bijna de helft van de mensen zelfs binnen vijf minuten. We ontbijten doordeweeks vaak alleen (55 procent) en doen dit in de meeste gevallen thuis (97 procent).

Top 3 ontbijt

In onze top 3 favoriete ontbijtjes staat brood met hartig beleg zoals kaas of worst op 1, brood met zoet beleg zoals hagelslag of jam op 2 en ontbijtgranen met zuivel (zoals havermout of muesli) op 3. En eten we een eitje, dan eet ruim een derde van de Nederlanders dit het liefst zachtgekookt. Twee op de tien Nederlanders kiezen eerder voor een gekookt ei met een harde dooier en 8 procent wordt het vrolijkst van scrambled eggs. Bijna een op de zes Nederlanders eet overigens nooit een ei bij het ontbijt.

Goed ontbijten

Een stevig ontbijt zorgt na de nacht voor nieuwe energie waar mensen de hele dag profijt van hebben. PLUS heeft ontbijtproducten die niet alleen goed voor jezelf zijn, maar ook voor producent, milieu en dier. Want een goed ontbijt smaakt beter als het ook van goede afkomst is.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.