logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: BigBen Party Lite speaker


Zin in een feestje? Dan neem je muziek mee. En discolampen. Hoewel… die laatste is niet altijd even praktisch. Het wordt dan wel een heel gesjouw! Tenzij je die twee met elkaar combineert, zoals BigBen doet met de BigBen Party Light speakers! Ze hebben ze in vier smaken gemaakt, van een kleine hand-sized Party Mini tot een goed draagbare Party Lite en de forsere Party Pro en Party Pro Plus. Wij mochten de BigBen Party Light speaker uitproberen.

Licht model

Hij doet zijn naam echt eer aan: de BigBen Party Lite speaker is helemaal niet zwaar. Hij is uitgevoerd in een hard kunststof met een kunststof behuizing, die in dit geval is afgewerkt met zwart rubber. Dat geeft een mooie houvast en ook wel een luxe uiterlijk. Aan de bovenkant van de speaker vind je een robuust handvat, aan de onderkant steken vier parmante voetjes uit de luidspreker. De achterzijde is voorzien van een draaiknop om de speaker aan te zetten en het volume te regelen en een aantal knoppen om de muziek te pauzeren of de afspeelbron te selecteren. De knoppen voelen degelijk aan. Die kunnen wel tegen een stootje!

Ingangen

Bijzonder zijn ook de ingangen die de BigBen Party Lite. Aan de achterzijde van de speaker (wat dus eigenlijk een zijkant is… het ligt er een beetje aan hoe je het bekijkt) vind je namelijk tal van ingangen. Zo kun je een USB-stick of een geheugenkaartje met mp3-s afspelen op deze speaker, maar je kunt er ook een 3,5mm kabel inpluggen om bijvoorbeeld vanaf je smartphone of mp3-speler muziek af te spelen. Het makkelijkst gaat het natuurlijk via bluetooth, zodat je draadloos vanaf je smartphone of tablet kunt streamen. Als kers op de taart beschikt deze lichtgevende speaker ook over een microfooningang, zodat je jouw eigen karaokesessies kunt organiseren. Er wordt zelfs een microfoon meegeleverd!

Vermogen

Het maximale vermogen van deze speaker is 50 Watt – een flink volume voor zo’n compacte speaker, hoewel het geluid wel wat vertekend als je hem écht hard zet. Dat moet je dus niet willen. Afhankelijk van de speelmodus heeft de speaker een accuduur van ongeveer anderhalf uur, maar dat is ook met alle lampen aan natuurlijk. Die knipperen namelijk lustig mee met de muziek, hoewel dat beter gaat met pittige muziek dan met wat subtielere popsongs. In dat laatste geval knippert het licht echt alle kanten op en springt het zelfs soms uit, wat niet echt charmant of prettig is: geef mij dan maar continu lichteffecten! Je kunt de speaker makkelijk opladen met de meegeleverde micro-USB kabel. De Bigben Party Lite is verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart en wit.

Ga direct naar BigBen Party Lite speaker op BOL.com.


Recensie over BigBen Party Lite speaker

Deze speaker biedt veel waar voor zijn geld. Het is een leuke speaker voor feestjes en voor kinderen. Vooral dankzij de meegeleverde microfoon, waardoor je lekker kunt meezingen met je favoriete artiesten. De accu gaat maximaal 4 uur mee, wat niet bijster lang is voor een bluetooth speaker, en dan heb je de lampen nog niet eens ingeschakeld. Daarbij kun je kiezen uit negen kleuren, die snel in elkaar overgaan. Bij rustige muziek schakelt het licht soms uit, wat best storend is. Leuk zijn de verschillende aansluitmogelijkheden. Voor een kinderkamer zijn dat fijne opties, je kunt muziek op een geheugenkaartje zetten en lekker laten afspelen. Dankzij de rubber afwerking is hij relatief stootvast en hij is bovendien spatwaterdicht afgewerkt. Jammer genoeg laat de handleiding veel te wensen over – daar staat bijvoorbeeld niet in vermeld hoe je de lampen kunt instellen qua kleur en lichtsterkte! Ik heb alleen ontdekt dat je de lampen kan in- of uitschakelen door een tweetal tellen het knopje M/LED in te drukken.

Score: 7


Informatie

BigBen Party Lite speaker, BigBen
Meer weten?
Prijs: 39.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.