logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Big Shot, Disney+ original

Big Shot volgt coach Korn (John Stamos) die, nadat hij uit de NCAA is gezet, een kans krijgt om zijn leven op te pakken door als coach aan de slag te gaan op een particuliere middelbare school. Hij ontdekt al snel dat de tienerspelers empathie en kwetsbaarheid nodig hebben om te kunnen scoren, niet echt bekende eigenschappen voor deze stoïcijnse coach. Door te leren hoe hij contact kan maken met zijn spelers, begint Marvyn te groeien tot de liefdevolle persoon die hij altijd hoopte te zijn.

Herstelbaan

John Stamos schittert als Marvyn Korn, een basketbalcoach op topniveau die, in de eerste twee minuten van de eerste aflevering, in een vlaag van woede een stoel naar een scheidsrechter gooit en direct op straat staat. De enige baan die zijn agent hem kan krijgen, is het coachen van het team op de privéschool van een meisje in San Diego… waarbij Marvyn de waarschuwing krijgt dat deze baan of zijn redding kan zijn, maar ook het einde van zijn carrière zou kunnen betekenen. Marvyn wordt verwelkomd door de no-nonsense decaan van de school (Yvette Nicole Brown), die door een grote geldschieter gedwongen is om Korn in te huren. Zijn assistent-coach Holly Barrett (Jessalyn Gilsig) is gelukkig een stuk enthousiaster. Al snel blijkt dat het coachen van mannen een stuk anders in zijn werk gaat dan meisjes op een middelbare school!

Bekijk de trailer van Big Shot

Cast en productie van Big Shot

In deze 10-delige serie spelen John Stamos, Jessalyn Gilsig, Yvette Nicole Brown, Richard Robichaux en een getalenteerde groep jonge acteurs, waaronder Sophia Mitri Schloss, Nell Verlaque, Tiana Le, Monique Green, Tisha Custodio en Cricket Wampler. De serie is geschreven en geproduceerd door David E. Kelley (Ally McBeal en The Practice).

Geen komedie

Het is eigenlijk knap om te zien hoe Disney+ het randje bewandeld van een komedie en een dramaserie. Er zitten namelijk genoeg momenten in waarop je een makkelijke oneliner had kunnen afschieten, maar ondanks de luchtige uitstraling van de serie blijft het toch overwegend serieus. Het basketballteam is geen verzameling buitenbeentjes, hoewel de personages van de meiden heel uniek en misschien wat extreem zijn. Het is simpelweg een ondermaatse ploeg die wedstrijden verliest omdat andere scholen betere spelers hebben, maar je ziet al in de eerste aflevering dat er kansen aanwezig zijn om te klimmen.

Tikje cliché

Natuurlijk is het met dit soort series vrijwel onmogelijk om niet met clichés te komen. Natuurlijk weet je dat ze beter zullen worden en dat die verbeteringen direct te danken zijn aan de coachingstechnieken van Korn. Toch zitten er ook genoeg unieke elementen in de serie, zoals Korn’s relatie met diens dochter en de afzonderlijke gesprekken met de teamleden, om een unieke serie te zijn. Daarbij hebben veel van de meiden problemen met de harde aanpak en uitspraken van Korn, dat ook wel herkenbaar en grappig te noemen is. Aan de andere kant zie je Korn zelf ook worstelen met die reacties en wil hij zichzelf verbeteren. Zijn dochter helpt hem hierbij. Zeker wanneer zij bij hem komt wonen – en dat brengt ook weer unieke situaties met zich mee.


Recensie over Big Shot

Big Shot is een onderhoudende serie over een Amerikaans basketbalteam op een meisjesschool met zijn eigen regeltjes en gewoontes. Als buitenstaander is dat al een unieke wereld, en de eerste stappen van vanuit een harde machonmannenwereld zijn vaak grappig. Ondanks dat is er een serieuze ondertoon en worden er verschillende maatschappelijke problemen aangekaart op een vriendelijke feel-good manier, van social-media tot het beter voordoen dan je bent, leiden onder de misstappen van een ander… en nog veel meer.

Score: 8


Informatie

Titel: Big Shot
Uitgever: Disney
Tijdsduur: 45 minuten
Genre: Drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou: