logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Big Mamma’s Cucina Popolare

Big Mama is een bekende naam in de restaurantwereld. De keten Italiaanse restaurants heeft talloze vestigingen over de hele wereld, met maar een doel: de Italiaanse keuken op een leuke en toegankelijke manier aan de man brengen. Dat doen ze vol verve en overgave, maar die boodschap kan verder reiken… tot in de keukens van de bezoekers! In Big Mamma’s Cucina Popolare vind je de echte recepten van meer dan 130 gerechten die je in het restaurant kunt bestellen. Hoe gaaf is dat?

De hele dag door

Het mooi aan dit kookboek is dat je de hele dag door aan de slag kunt met deze recepten. Ze zijn onderverdeeld in het type gerecht, van antipasti naar salades, van pizza naar pasta en risotto, vlees en vis en natuurlijk desserts en andere zoetigheden. Leuk is ook de uitbreiding met lunchgerechten en een redelijk uitgebreide collectie cocktails. Dat maakt de maaltijd toch echt compleet, nietwaar? Denk trouwens niet dat je de hele dag in de keuken moet staan om deze gerechten op tafel te krijgen. Het zijn moderne interpretaties van die beruchte slow-cookingkeuken bij uitstek.

Heldere recepten

De recepten uit dit kookboek zijn duidelijk en helder omschreven. De stappen zijn niet genummerd, maar wel afzonderlijk van elkaar vermeld. Zo kun je een goed overzicht houden op je voortgang. De ingredientenlijst is niet altijd even kort, maar je kunt alle benodigdheden in de regel wel bij je lokale supermarkt scoren. Dat is al een groot pluspunt. In de receptomschrijving lees je in normale mensentaal wat je moet doen en op welke manier. De recepten zijn meestal voorzien van een leuke tip of weetje, om je maaltijd nog wat extra’s te geven.

Persoonlijk tintje

Grappig detail zijn de tussenpagina’s die de recepten onderbreken. Daarin zie je een paginagrote foto van een van de koks uit de restaurants, die hun geheime techniek met je delen. Daarmee kun je makkelijker koken, haal je betere resultaten of begrijp je op welke manier de koks de klassieke Italiaanse gerechten die moderne twist hebben meegegeven. Een kijkje in de keuken… letterlijk!

Ga direct naar Big Mamma’s Cucina Popolare op BOL.com.


Recensie over Big Mamma’s Cucina Popolare

De titel van het boek zegt het al: dit zijn de populairste gerechten van Big Mamma, een internationale restaurantkeuken. De recepten zijn eenvoudig en eerlijk gemaakt, met verste ingrediënten en eerlijke smaakmakers. De pure Italiaanse smaak, maar dan met een modern jasje. Je vind recepten die je in een half uur op tafel hebt, die je met een paar ingrediënten maakt en nog veel meer. De recepten zijn toegankelijk en veelzijdig, voor nagenoeg ieder moment van de dag en stuk voor stuk imposant om te serveren.

Score: 8


Informatie

Big Mamma’s Cucina Popolare,
Illustrator: nvt
Uitgever: Good Cook B.V., 380 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789461432377. Prijs: 35 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.