logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Big Mamma in 30 minuten


Er komen de laatste tijd best wel wat kookboeken met recepten uit het restaurantleven. Dat is super tof – zeker als je die restaurants kent. Big mamma is zo’n keten, die we in Nederland helaas nog niet tegenkomen. Misschien ken je de vestigingen in Londen of Parijs wel? Na het succesvolle kookboek Big Mamma Cucina Popolare is er nu een snellere variant voor de dagelijkse maaltijden: Big Mamma in 30 minuten.

Italiaanse keuken

Big Mamma draait volledig op de Italiaanse keuken – en dat is dan ook het thema van dit kleurrijke kookboek. Naast recepten leer je tussen de recepten door bovendien wat Italiaanse woorden, tradities of films. Gewoon, omdat het kan. Ook maak je kennis met een aantal medewerkers van de restaurants – zij hebben tenslotte de recepten geschreven! Dat maakt het boek een beetje een allegaartje van onderwerpen, met veel (grappige) foto’s en feitjes. Het is een vrolijke bedoeling in de restaurants, als je dit boek mag geloven!

De recepten van Big Mamma

De recepten zelf draaien allemaal om aperitivo, antipasti, primi, secondi, contorni, pizze en dolci, maar ook de basisrecepten en – technieken worden niet overgeslagen. De recepten zijn in de regel wel in een minuut of 30 op tafel te zetten, maar houd rekening met een flink aantal basisrecepten (zoals tomatensaus, om maar even een voorbeeldje te noemen) waar je wel wat langer voor in de keuken mag staan. En voor je het weet zet je een fantastische Italiaanse maaltijd op tafel, met wat antipasti vooraf, gevolgd door een stevige maaltijd en een zoet nagerecht als panna cotta toe.

Liefde voor eten

Wat als een paal boven water staat, is dat de schrijvers van dit kookboek echt een passie hebben voor lekker eten. Ze geven je tips voor het verkrijgen van de beste ingrediënten, leren je waar je op let als je op jacht gaat naar de beste kwaliteit en laten je bovendien ontdekken dat je het soms wat rustiger aan moet doen bij het koken, zoals bij het mengen van pizzadeeg of het maken van een goede pastasaus. Of gebruik wat tijd voor het maken van verse pasta – wat zeker met een keukenmachine niet veel tijd hoeft te kosten. Pas als je tijd neemt voor die basis, kun je daarna in 30 minuten een imposante maaltijd op tafel zetten.


Ga direct naar Big Mamma in 30 minuten op BOL.com.

Recensie over Big Mamma in 30 minuten

Big Mamma in 30 minuten is een melig, soms zelfs wat puberaal kookboek dat volstaat met woordgrapjes, scherpe opmerkingen en bizarre foto’s en illustraties. Dat geeft dit boek een unieke vibe, waar je wel van moet houden. De recepten laten zien dat de schrijvers echt een passie hebben voor lekker eten. Door het boek heen leer je heel wat over de Italiaanse keuken (die niet altijd volgens de klassieke keukenregeltjes werkt overigens). Na een degelijke voorbereiding in de keuken (waar je wel meer dan 30 minuten voor nodig hebt) is dit een toegankelijk kookboek voor iedere dag. Je zult genieten van de krachtige smaken, de zachte structuren en de contrasten die je daarin maakt. Smakelijk!

Score: 8


Informatie

Titel: Big Mamma in 30 minuten
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461432957
Prijs: 32.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.