logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch

Nintendo is al jaren gelegen begonnen met het aanbieden van een algemene educatieve game: Dr. Kawashima’s Brain Training. De eerste versie kwam uit op de Nintendo DS, die dankzij het touchscreen een zee van mogelijkheden opende, en kreeg vorig jaar een remake op de Nintendo Switch. Nu genieten we van een partygame uit deze reeks: Big Brain Academie: Knappe Koppen zet je hele familie voor het scherm om ze flink uit te dagen!

Brein tegen brein

Houd je hoofd koel en strijd brein-tegen-brein in een reeks leuke, gezinsvriendelijke activiteiten die zowel je hersenen als je reflexen op de proef stellen. Maak kennis met Professor Kwab (je gastheer en gids in de game) en gebruik zijn tips om je denkprestaties naar een hoger niveau te tillen. Doordat elke speler zijn eigen moeilijkheidsniveau kan instellen, krijgt iedereen een gelijke kans, hoe oud, slim of ervaren je ook bent. Zo kun je aan de slag met oefeningen om spelers dingen te laten onthouden, analyseren, identificeren en meer.

Solo

Naast de fun van de multiplayerstanden, biedt Big Brain Academy: Knappe koppen een Solo-stand waarin één speler dagelijkse oefeningen kan uitvoeren om zijn of haar breinscore te verbeteren. Sterker nog: het spel raadt dit ook ten volste aan. In deze gamemodus zie je ook op welk niveau je presteert en zul je telkens een stapje omhoog gaan, naarmate je meer kennis en ervaring opdoet. Zo groei je langzaam uit naar de bovenste klasse, de Super Elite, die zelfs voor volwassenen een fikse uitdaging kunnen opleveren. Daarbij gaat het net als bij een competitie: goede resultaten leveren punten op, maar met foute antwoorden hark je zo minpunten binnen. Deze activiteiten zijn een leuke manier om de dag mee te beginnen of om ’s avonds mee te ontspannen. En omdat je de Nintendo Switch overal mee naartoe kunt nemen, kun je je hersenen altijd en overal uitdagen!

Games koop je online bij:

Bekijk hieronder hoe Big Brain Academy: Knpppe Koppen werkt

https://youtu.be/vQkE9fcWxXM

Vijf soorten brein-prikkelende activiteiten

De game is verdeeld in minigames met vijf verschillende onderdelen, die ieder bedoeld zijn om verschillende hersendelen te gebruiken. Onthouden, analyseren, identificeren, berekenen en visualiseren. In de singleplayer-modus kun je elk van deze segmenten oefenen en jezelf verbeteren, waarbij je prestaties middels een test worden getoetst. Zo verdien je punten en groei je in de competitie. Je kunt ook strijden tegen andere online spelers en zelfs tegen spelers uit je vriendenlijst. De game is natuurlijk bedoeld als multiplayer: gebruik de joy-cons om op de Switch te spelen of gebruik het touchscreen (voor 2 spelers). Onze voorkeur heeft de joycon, dat maakte de bediening wel zo snel en reactief. Elke speler kiest zijn eigen moeilijkheidsgraad, waardoor het spel eerlijk en leuk blijft. Een groot deel van het spel hangt af van het reactievermogen.

Upgraden en extra’s verdienen

Hoe meer je speelt, hoe meer items je ontgrendelt en je verschillende outfits kunt kopen. Je kunt vervolgens je personage aanpassen, dat wordt weergegeven (samen met je leeftijd!) terwijl je speelt. De beelden zijn prachtig, met een geweldige kunststijl die perfect past bij de luchtige toon van de game. De kleuren zijn helder en levendig en het spel kiest voor een witte en kleurrijke esthetiek.

Wij hebben eerder de Nintendo Switch game Dr. Kawashima Brain training getest, lees hier onze review.

Hieronder een overzicht van de verschillende spelstanden:

  • Party: Twee tot vier spelers kunnen brein-tegen-brein om punten strijden door activiteiten zo snel mogelijk te voltooien. Door het moeilijkheidsniveau te kiezen tussen de makkelijkste (Kind) en de moeilijkste klasse (Superexpert) veranderen de activiteiten – en reken maar dat je op de moeilijkste stand een pittige uitdaging kunt verwachten! Doordat elke speler zijn of haar eigen moeilijkheidsniveau kan kiezen heeft iedereen gelijke kansen, en maken kinderen bijvoorbeeld ook kans hun ouders te verslaan!
  • Oefeningen: Wanneer je het onderspit delft tijdens een intens multiplayer-denkgevecht, hoeft dat zeker niet het einde van je breinverhaal te worden! In de Oefeningen-stand kunnen spelers namelijk hun favoriete activiteiten opnieuw spelen om hogere scores en medailles te verdienen, en dit is een geweldige manier om je vaardigheden te verbeteren. Dus misschien dat je de volgende keer dat je het opneemt tegen vrienden of familie wél als slimste mens uit de strijd komt!
  • Examen: In deze stand worden spelers in een serie van vijf activiteiten op de proef gesteld. Aan het eind van deze reeks, presenteert Professor Kwab je eigen breinscore. Probeer een steeds hogere score te halen om je kansen voor de volgende brein-tegen-brein-strijd te verbeteren! Door jezelf regelmatig te testen verdien je bovendien in-game munten waarmee je kostuums voor je avatar kunt kopen. Want het testen van je brein wordt natuurlijk nóg leuker wanneer je als een schattige kitten bent verkleed!
  • Ghoststrijd: In Ghoststrijd kun je het opnemen tegen spelgegevens – Ghosts genaamd – van je familie, of online gaan om te strijden tegen de Ghosts van je vrienden of willekeurige spelers van over de hele wereld. Drijf je hersenen tot het uiterste om zo hoog mogelijk in de klassementen te stijgen!

Recensie over Big Brain Academy: Knappe Koppen

CooleSuggesties topper

Big Brain Academy: Knappe Koppen is een leuke kleine game die precies weet waar hij staat. Het is een vrolijke en luchtige game die hersenkrakers op een vriendelijke manier aan de man brengt – en dat is precies het succes van Dr. Kawashima. Het is een leuke manier om je bovenkamer op een andere manier in te zetten. De mogelijkheid om het als partygame in te zetten is een groot pluspunt, zeker omdat iedereen zijn of haar eigen niveau kan instellen. Het online gamen is bijzonder: je speelt namelijk niet live tegen een andere speler, maar eigenlijk tegen diens statistieken. Vooral het vriendelijke prijskaartje maakt het eigenlijk een game die je niet mag laten liggen.

Score: 9


Info

Big Brain Academy: Knappe Koppen
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: partygame
Prijs: 29.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.