Big Bellies: duurzaam shoppen voor het goede doel

Big-Bellies-foto-zwangere-vrouwZwangere vrouwen willen er leuk uitzien. En dat is lastig, omdat geen dag hetzelfde is. Het kopen van een nieuwe garderobe kost bovendien veel tijd en geld. Na het dragen hangt de kleding doelloos in de kast of komt het terecht in een doos op zolder. Terwijl het nauwelijks is gedragen. Dat kan dus prima door een aanstaande moeder gebruikt worden. Vanuit deze gedachte is webshop Big Bellies opgericht. Moeders en zwangere vrouwen kunnen hun positiekleding op een simpele manier kopen en verkopen. Met de winst van hun (ver)koop of door de kleding te doneren, steunen zij ook de goede doelen waar Big Bellies zich voor inzet.

’Winst’ komt uit voldoening
De mensen die zich inzetten voor de webshop krijgen geen loon of andere beloning voor hun werkzaamhe­den. Silvia Schakel, zelf moeder van drie kinderen en oprichtster van Big Bellies: “Ik haal veel energie en voldoening uit de samenwerking met de goede doelen en de maatschappelijke betrokkenheid. Bovendien krijg ik van de moeders en zwangere vrouwen veel enthousiaste reacties over het concept, de service en natuurlijk over de aangeboden positiekleding. Dát zie ik als mijn beloning! Door de vaak kort gedragen kleding een tweede leven te geven, doen we samen met onze klanten ook nog eens aan duurzaam on­dernemen.”

Moeders kiezen uit kleinschalige goede doelen
Met de opbrengst van de kleding steunt Big Bellies vijf kleinschalige goede doelen. Dit zijn allemaal stichtingen waarmee intensief wordt samenwerkt. De stichtingen krijgen geen steun van de overheid en zijn afhankelijk van de belangeloze inzet van vrijwilligers, giften en donaties. Moeders die hun positiekleding inbrengen kunnen zélf kiezen aan welk goed doel hun opbrengst wordt overgemaakt! Meer informatie is te vinden op www.bigbellies.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.