logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: Extra Belegen Griet – bierkaas van Scheldebrouwerijen


Scheldebrouwerij, de Belgische bierbrouwers met een voorliefde voor bijzondere speciaalbieren, komt met een geweldige verwennerij voor haar fans: de kaasprimeur ‘Extra Belegen Griet’. Ze hebben deze pittige, zachte en romige kaas laten maken door kaasspecialist Casper van de Wetering van Hoefhuys Boerenkazen met hun eigen Dulle Griet als smaakmaker.

Rond en kruidig

De Extra Belegen Griet is een belegen kaas, maar dan wel van het zachte soort. Bij een rond biertje hoort natuurlijk ook een ronde, volle kaas! Die krijgt een oppepper door de moutige en kruidige smaak, die als een subtiele nasmaak zijn intrede doet. Het is dan ook een pittige kaas geworden met een heerlijke afterbite! De kaas is een heerlijke combinatie met de speciaalbieren van Scheldebrouwerij en combineert volgens de brouwer zelf niet alleen goed met het donkere dubbelbier Dulle Griet, maar ook met de Lamme Goedzak (7%).

Verkrijgbaarheid

Deze delicatesse is in een zeer bepekte oplage gemaakt door Hoefhuys Boerenkazen. De kaas staat bij enkele Vlaamse gelegenheden tijdelijk op de kaart, maar de brouwers stellen deze unieke kaas vooral beschikbaar voor de particuliere fans. Speciaal voor hen werd de Bierkaas Box samengesteld met daarin maar liefst 500 gram Extra Belegen Griet en een selectie zalige Scheldebieren om de kaas te begeleiden. De XL variant heeft eveneens een pondje Griet, maar tweemaal zoveel bier en ook nog eens 2 proefglaasjes. De Boxen worden aangeboden in de online hopshop van Scheldebrouwerij. Laat ’t smaken!

Bierkanaal

Meer weten over De Dulle Griet? Luister hier naar biersommelier Ruben over deze brutale brunnette! Hij behandelt alle ins & outs van deze klassieker in slechts twee minuten. Ontdek niet alleen alle eigenschappen in smaak en aroma, maar ook inspirerende smaakcombinaties.

!! Dit is een rauwmelkse boerenkaas en niet geschikt voor consumptie tijdens zwangerschappen !!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.