logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bier in de keuken, Melissa Cole


Het is bier uur. Wie kent die uitspraak niet? Misschien gebruik je hem wel meer dan eens, verspreid over de week. Maar je kunt er meer mee doen dan alleen drinken. Wist je dat ook? Zo gebruikt Melissa Cole, bekroond jurylid in de bierwereld, meer dan eens bier in de keuken. En in dit boek vertelt ze je er alles over, zodat ook jij deze godendrank kunt gebruiken in jouw gerechten.

Stoere recepten voor echte mannen

Je kunt je voorstellen dat koken met bier al meteen een insteek heeft van stoere recepten voor echte mannen. Die met een volle baard in een grote, gietijzeren pan staan te roeren met een houten lepel, bij voorkeur boven een houtvuurtje met perfect gedroogd Scandinavisch hout dat even gerookt is. Tja. Dat kan. Je kunt er ook gewoon mee aan de slag met je gladgeschoren gezicht boven je Ikea fornuis. Het zal er zeker niet minder om smaken!

Beginnen bij het begin

Nu moet je niet zo maar een flesje bier uit de krat halen om over je eten te gieten – daar krijg je niet bepaald perfecte resultaten mee. Nee, Melissa laat je eerst zien waar je op moet letten wanneer je aan de slag gaat met bier in de keuken .Waar moet je op letten, hoe maak je de beste smaakcombinaties? Stuk voor stuk bespreekt ze de beste biersoorten die je in de keuken kunt gebruiken. na ongeveer 40 pagina’s aan informatie en proeven ga je aan de slag. Het is niet niks, bier in de keuken gebruiken

Verschillende recepten

Nadat de bodem (qua kennis dan, hè) is gelegd, kun je echt aan de slag met de verschillende recepten. Je begint lekker snel en simpel, waarbij je in twee stappen verder gaat tot je bij de recepten komt voor de echte opscheppers. Als laatste hoofdstuk ga je aan de slag met de nagerechten, of zoals Melissa het noemt: Kaas! Niet alleen normale kaas komt hier trouwens in naar voren, ook ingewikkeldere recepten als chocoladecakejes met bier zul je aantreffen. Stoere recepten dus, maar ook vooral recepten om je vingers bij af te likken – zo lang je weet wat je doet.


Recensie over Bier in de keuken

Bier in de keuken hoor je niet al te vaak. Toch is het een perfect middel om te gebruiken in de keuken, zo blijkt uit dit stoere kookboek! Het bevat heel diverse gerechten, van stoofvlees tot een pasta, van cakejes tot potjes met patatas bravas. En alles daar tussenin. De recepten zijn stoer, maar niet mega mannelijk. Dit kun je dus ook prima op tafel zetten als er vrienden komen eten of als je een date hebt met dat leuke meisje. Wel goed inlezen en het juiste bier gebruiken!

Score: 8


Ga direct naar Bier in de keuken op BOL.com.

Informatie

Bier in de keuken,
Illustrator: nvt
Uitgever: Spectrum, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789000366569 . Prijs: 24.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.