Bezoek dit jaar nog de Engelse Premier League!

De populairste voetbalcompetitie in Europa is nog altijd de Premier League. Het hoogste niveau in Engeland is, naar wat men zegt, de sterkste voetbalcompetitie van de wereld. Het land ademt voetbal met Londen als absolute voetbalhoofdstad. In Londen spelen maar liefst 7 van de 20 ploegen haar thuiswedstrijden die op het hoogste niveau uitkomen. De titelstrijd is nog ongemeen spannend en steeds meer ploegen mengen zich hedendaags om de titel.

Wil jij graag een wedstrijd bezoeken van één van de Premier League clubs? De fantastische sfeer in (en buiten) de Engelse stadions, maar natuurlijk ook het hoge niveau waarop de vele Engelse topclubs spelen maken een bezoek aan een van de Engelse Premier Leaguewedstrijden een bijzondere belevenis.

In dit blog lees je meer over een bezoek aan de top 6 clubs van de Engelse Premier League.

Manchester City

‘The Citizens’ stonden jarenlang in de schaduw van rivaal Manchester United. Dit veranderde echter sinds de overname van de club door Sjeik Mansour. Sindsdien is City bezig aan een opmars. De club werd meermaals kampioen en speelt tegenwoordig onder coach Pep Guardiola werkelijk oogstrelend voetbal. Bestel je tickets voor Manchester City op tijd, zodat je de mooiste plaatsen weet te bemachtigen!

Liverpool FC

De stad Liverpool staat bij veel mensen bekend om de stad van The Beatles, maar bij voetballiefhebbers natuurlijk vanwege voetbalclub Liverpool FC. Wanneer je een voetbalreis naar Liverpool boekt,verzeker je jezelf van een onvergetelijke ervaring! Wanneer het “You’ll Never Walk Alone” door de ruim 45.000 supporters wordt gezongen weet je precies waarom een bezoek aan Liverpool zo populair is. De sfeer is uniek op Anfield, het indrukwekkende stadion van ‘The Reds’.

Chelsea FC

De ploeg uit West-Londen werd in 2003 overgenomen door Roman Abramovitsj, waardoor de club een flinke financiële injectie heeft gekregen. Chelsea speelt zijn thuiswedstrijden op Stamford Bridge. Het stadion is relatief compact en biedt plaats aan 41.000 supporters. Een mooie wedstrijd om te bezoeken van Chelsea is die tegen Arsenal FC. Beide clubs komen uit Londen en de wedstrijd staat bekend als een zeer beladen duel. Bestel je tickets voor Chelsea wel op tijd,thuiswedstrijden raken vrijwel altijd uitverkocht!

Arsenal FC

De Noord-Londense club Arsenal FC is een zeer populaire club onder Nederlandse voetbalsupporters. Hoogst waarschijnlijk vanwege het feit dat diverse Nederlandse spelers het rood-wit van Arsenal hebben gedragen. Denk hierbij aan topspelers als Dennis Bergkamp, Giovanni van Bronckhorst en Marc Overmars. Daarnaast ligt de speelstijl van The Gunners dicht bij de Nederlandse voetbalschool. Wil je een voetbalreis naar Arsenal boeken,maar weet je niet welke wedstrijd. De Noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur is de meest populaire wedstrijd onder Arsenal fans. Alternatief voor deze wedstrijd is de clash tegen andere stadsgenoot Chelsea FC. Gegarandeerd sfeervol!

Tottenham Hotspur FC

‘The Spurs’, vanaf het seizoen 2018/2019 spelend in het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium, komen net als aartsrivaal Arsenal uit het Noorden van Londen. Het indrukwekkende nieuwe stadion is zeker een bezoekje waard. Je vindt er onder meer een 40 meter lange ‘Sky Walk’dit is een platform op het dak van het stadion waar je een schitterend uitzicht hebt over Londen.

Exclusieve hospitality-seats

Op het commerciële vlak hebben de Spurs nog een gat te dichten met de concurrentie. De Tunnel Club en Club H moeten meer sponsoren en rijkere supporters trekken. Bij de Tunnel Club hebben supporterstoegang tot exclusieve bars en restaurants gelegen direct naar de spelerstunnel.

Manchester United 

Last but not least is de succesvolste club van Engeland, Manchester United. Een bezoek aan ‘The Red Devils’ is nog altijd zeer populair, ondanks de tegenvallende resultaten van de club de afgelopen jaren. De stadsderby tegen Manchester City is de belangrijkste wedstrijd voorde supporters van United. Daarnaast is de ‘North-West Derby’ tegen Liverpool een echte klassieker in het Engelse voetbal. Bestel je tickets voor Manchester United dit seizoen nog.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.