Made in China
China is namelijk best groot. De Chinese keuken is ook best uitgebreid en gevarieerd. Als schrijver van een boek kun je dan per regio net de belangrijkste gerechten omschrijven, en dat doet de Chinese keuken geen recht aan. Daarom vind ik de aanpak van de Shanghai Keuken erg goed: door het enorme land af te schermen rondom Shanghai kun je echt de diepte in gaan met de verschillende gerechten. Dit boek geeft je die kans! De schrijfster, die ook De echte Chinese keuken thuis heeft geschreven, heeft een culinaire opleiding tot chef-kok genoten in die regio en weet dus als geen ander hoe je de kenmerkende Chinese gerechten op tafel moet zetten.Vlees en vis
De gerechten van De Shanghai Keuken hebben dan misschien wel een exotisch karakter, maar de ingrediënten zul je zonder al te veel problemen in je supermarkt vinden. Dat maakt het een stuk plezieriger om ze te bereiden, hoewel het ook altijd leuk is om even binnen te lopen bij de toko. Omdat deze regio in China gelegen is aan een belangrijke rivier, de Yangtze, worden veel gerechten bereid met vis, garnalen of krab, maar ook gevogelte en varkensvlees wordt natuurlijk veel gebruikt. Soms zelfs gewoon door elkaar, iets dat in onze keuken bijna ondenkbaar is. Rijst, noedels en soepen, het loopt allemaal door elkaar in de Shanghai keuken. Probeer het eens uit, en je zult anders kijken naar de restaurants in ons koude kikkerlandje! De Shanghai keuken, Fuchsia Dunlop Karakter uitgevers, 400 pagina’s, hardcover. Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789045208978Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: