logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bezoek de meest kleurrijke feesten in Spanje deze zomer


Spanje is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, bruisende steden, heerlijk eten en vooral om zijn vele kleurrijke feesten in de zomer. Waarom viert Spanje zo veel feest in de zomer? Het antwoord is simpel: de zomer is de tijd waarin de meeste Spanjaarden vakantie hebben. Het is dan ook dé tijd om te genieten van het leven en van elkaar. In dit artikel nemen we je mee naar 10 vrolijke feesten die je deze zomer in Spanje zeker niet mag missen. Bovendien geven we je tips over hoe je goedkoop naar Spanje kunt reizen.

1. La Tomatina

Het bekendste feest van Spanje is La Tomatina. Dit feest vindt elk jaar plaats in Buñol, in de provincie Valencia. Het is een gigantisch tomatengevecht waar duizenden mensen aan meedoen.

2. Feria de Abril

De Feria de Abril vindt elk jaar in april plaats in Sevilla. Het is een feest waarbij de hele stad in feeststemming is. Er zijn veel kleurrijke tenten waar je kunt dansen, eten en drinken.

3. San Fermín

Het beroemdste feest van Pamplona is San Fermín. Het is een feest waarbij elke ochtend om 8 uur stieren door de straten worden gejaagd. Het is een spectaculair gezicht en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

4. Las Fallas

Las Fallas is een feest dat elk jaar in maart plaatsvindt in Valencia. Het is een feest waarbij grote poppen van papier-maché worden gebouwd en uiteindelijk worden verbrand.

5. La Feria de Málaga

La Feria de Málaga is een groot feest dat elk jaar in augustus plaatsvindt in de stad Málaga. Er zijn veel kraampjes met eten en drinken, er wordt veel gedanst en gezongen.

6. El Rocío

El Rocío is een religieus feest dat elk jaar in mei plaatsvindt in Andalusië. Het is een bedevaart naar de kapel van de Maagd van Rocío. Het is een indrukwekkend feest waarbij duizenden mensen te paard komen.

7. Festa Major de Gràcia

Festa Major de Gràcia is een feest dat elk jaar in augustus plaatsvindt in de wijk Gràcia in Barcelona. Het is een feest waarbij de hele wijk is versierd met kleurrijke decoraties en er zijn veel activiteiten voor jong en oud.

8. La Batalla del Vino

La Batalla del Vino is een feest waarbij deelnemers elkaar bekogelen met wijn. Het vindt elk jaar plaats in de stad Haro in de provincie La Rioja.

9. Feria de Jerez

De Feria de Jerez is een feest dat elk jaar in mei plaatsvindt in de stad Jerez de la Frontera. Het is een feest waarbij veel flamenco-dans wordt vertoond en er zijn veel kraampjes met eten en drinken.

10. La Mercè

La Mercè is een feest dat elk jaar in september plaatsvindt in Barcelona. Het is een festival ter ere van Mare de Deu de la Mercè, de patroonheilige van Barcelona. Het festival, dat voor het eerste officieel gehouden werd in 1902, zegt met een knal vaarwel aan de zomer en verwelkomt de koelere maanden van de herfst.

Zo reis je goedkoop naar Spanje

Er zijn genoeg manieren om goedkoop te reizen naar Spanje. Denk aan buiten het hoogseizoen reizen, wanneer de prijzen van vliegtickets en accommodatie vaak lager zijn. Ook kun je besparen door te kiezen voor een budgetvriendelijke manier van reizen, zoals een busreis met Solmar of een goedkope accommodatie, zoals een hostel of Airbnb. Daarnaast is het slim om verschillende aanbieders te vergelijken en te zoeken naar kortingscodes en acties. En vergeet niet om je flexibel op te stellen wat betreft vertrekdata en -tijden, dit kan ook flink schelen in de kosten. Tot slot kun je altijd een “Last minutes Spanje” zoeken, mocht je opeens een aantal dagen van tevoren tóch besluiten om te gaan.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.