logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel: Bezemsteel-hindernisbaan

heksenbezem

Uitwaaien doen heksen natuurlijk op hun bezems, door de lucht. Maar kinderheksen kunnen nog niet zo goed vliegen. Een race tussen heksen!

Dit heb je nodig:
2 bezems (met steel), hindernissen (emmers/grote pannen, stokken)

Het spel:
De heksen worden verdeeld over 2 teams en gaan een hindernisbaan tegen elkaar lopen. De kinderen klemmen een bezemsteel tussen hun benen en mogen hem met 1 hand vasthouden. Als hindernissen moeten ze over een tak heen springen, een rondje om een “heksenketel” lopen, een toverdrankje opdrinken etc.

Variaties:
Je kunt de kinderen met de lege hand een lepel met daarop een plastic spinnetje vast laten houden. Als de spin valt, moet het kind terug naar het einde van de vorige hindernis. De bezem moet de hele tijd van de grond af zijn (oudere kinderen). Bezem toch op de grond: terug naar het einde van de vorige hindernis.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.