logo-liggend-wit-donkerblauw

Food review: Beyond meat

beyond meat burger

De Nationale Week Zonder Vlees is in volle gang. Veel mensen hebben er bewust voor gekozen om vegetarisch of zelfs vegan te eten, waarbij er lustig gezocht wordt naar vlees- en zuivelvervangers. Noten, peulvruchten en andere alternatieven worden uitgeprobeerd, maar sommigen willen toch dat stukje vlees op hun bord. Om een vegetarische lifestyle voor iedereen leuk te houden, kun je er ook voor kiezen om een één-op-één vleesvervanger te nemen. Beyond Meat is daarop ingegaan en heeft een aantal echte vleesvervangers ontwikkeld… zonder een grammetje vlees!

Vleesvervanger zonder gemis

Het streven van Beyond Meat is om een plantaardig product op de eettafels te krijgen, waarbij je nog altijd de ervaring hebt van vlees. Wij probeerden de sausages, meatballs, het gehakt en de burgers uit, en inderdaad: de structuur van de producten, maar ook de smaak kwamen heel goed overeen! Natuurlijk is het wel anders dan ‘het origineel’, zo ervaarden we bijvoorbeeld niet de vervelende harde stukjes in het gemalen vlees, wat je normaliter wel hebt.

Onze ervaringen met Beyond Meat

De structuur van de sausages was naar onze smaak iets te grof, en de worsten zelf mochten ook iets meer smaak hebben. De gehaktballen en burgers waren erg lekker van smaak, maar ook zacht van structuur. Heerlijke alternatieven voor die vertrouwde producten. Wat wel opviel is het ‘krokante jasje’ van een ouderwetse gehaktbal of burger: bij Beyond Meat krijg je wel een mooi roodbruin krokant laagje, maar deze is aanzienlijk minder dik en aanwezig dan bij echt vlees. Buiten dat? Petje af.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Annemiek Hendri avatar
    Annemiek Hendri

    Ik ben een overtuigd vegetariër en ben heel tevreden over alle producten van Beyond Meat. Zo lekker !
    Andere producten vallen qua smaak in het niet.

  2. […] de schuur te halen en te genieten van de zon en een zomer vol BBQ-feestjes. Om je inspireren deed Beyond Meat een onderzoek naar de BBQ-plannen van Nederlanders voor deze zomer. Zo til je je BBQ naar een hoger […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.