logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Beyblade Burst Cross Collision Battle Set


Beyblade is vorig jaar helemaal teruggekomen in de Nederlandse speelgoedwinkels. Super leuk, mijn kinderen vonden het geweldig om met de strijdtollen aan de gang te gaan (hoewel ze niet zo bedreven waren in het ombouwen en samenstellen van De Ultieme Tol). Inmiddels zijn de kinderen wat ouder en krijgt Beyblade Burst een nieuw plekje in het dagelijkse leventje. Wij mochten aan de gang met de Beyblade Burst Cross Collision Battle Set: een groene arena met wat speciale functies en twee Beyblade Burst tollen, die je naar wens kunt instellen. Dat brengt de populaire Anime-serie wel tot leven!

Samenstellen

De nieuwe Beyblade tollen zijn krachtiger en gevaarlijker dan ooit. Je kunt ze vrij eenvoudig uit elkaar halen en alle onderdelen wisselen… je kunt ze natuurlijk ook uitwisselen met andere Beyblade tollen. Zo kun je zoeken naar de ultieme samenstelling van basis, bovenkant en kern, waarbij je ook kunt instellen of de tol linksom of rechtsom moet draaien – zelfs dat heeft invloed op de prestaties van je tol! Grappig detail is dat je de bovenkant in twee delen los kunt halen. Je kunt zelfs combinaties maken van de bovenkant, voor echt unieke Beyblade-configuraties.

Beyblade

Arena met extra’s

Super cool is de nieuwe Cross Collision Battle arena. Deze bestaat namelijk uit grofweg drie delen: in het midden heb je een soort kuil, waardoor de tollen naar elkaar toegetrokken worden en met elkaar in botsing komen… met een beetje geluk zelfs zo hard dat ze uit elkaar spatten (vandaar de naam Beyblade Burst). Aan beide zijkanten van de arena vind je bovendien een tweetal “straatjes” waar de tollen even kunnen vluchten. Zo zijn ze even veilig van aanvallen van anderen, maar kunnen ze vooral ook een aanloopje nemen om full power de arena in te denderen! Het levert spectaculaire crashes op. Voor de veiligheid zit er een transparante kap op de bovenkant. Onder de arena kun je kunststof voetjes plaatsen. Zo kun je de arena recht zetten als de ondergrond wat schuin is, maar bescherm je ook de vloer/tafel tegen de trillingen van de tollen.

Ga direct naar Beyblade Burst Cross Collision Battle Set op BOL.com.


Recensie over Beyblade Burst Cross Collision Battle Arena

CooleSuggesties topper

Dit is echt een droom voor alle Beyblade fans. In tegenstelling tot de oude arena’s heb je met deze baan een paar extra steegjes waar de tollen even in kunnen schuilen. Dat maakt het nog spannender om te strijden, aangezien ze even uit de strijd worden onttrokken. De arena is gemaakt van niet al te dik kunststof – stevig genoeg voor de tollen, maar niet erg stootvast voor als hij uit de kast valt. Dat is wel een minpuntje. Bovendien is hij vrij fors. Je kunt de deksel wel omkeren voor wat ruimtewinst (en de tollen kunnen natuurlijk in de bak bewaard worden) maar houd rekening met die ruimte. De tollen zijn geweldig stoer uitgevoerd, het systeem werkt nog als geen ander en laten we eerlijk zijn: Beyblade blijft super cool!

Score: 9


Informatie

Beyblade Cross Collision Battle Set, Hasbro
Meer weten?
Prijs: 59.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.