logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bewonder de kunst van het bouwen in het Mojang Minecraft jaarboek 2017


minecraft-jaarboek-2017 Ben jij ook zo’n Minecraft-fan? Logisch! Hoe simpel het spel ook mag lijken, hoe uitgebreid het stiekem is. Het Minecraft Jaarboek 2017 is een officiële Mojang-uitgave. Je weet wel: van de makers zelf. Hierin vind je de coolste projecten, bouwwerken en vooral ook prestaties die het afgelopen jaar zijn geleverd. En echt jaarboek, dus!

Bijzondere gebeurtenissen

Ieder jaar gebeuren er weer nieuwe dingen. Nieuwe records worden gebroken, nieuwe werelden verkend en gebouwd, nieuwe prestaties overtroffen. Verschillende mensen vertellen bijvoorbeeld wat hun slechtste dag was, maar ook wat hun beste dag heeft gemaakt. Leuk om te lezen en te zien! Daarbij wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de medewerkers van Mojang en YouTubers – allen bewezen Minecraftbouwers die je gewoon moet kennen.

Bouwen maar

Het gave van het Minecraft jaarboek is wel dat het bomvol staat met nieuwe ideeën en tips. Zo lees je hoe je de huisjes namaakt die bedacht zijn door de programmeurs en ontwerpers van Mojang, door verschillende materalen te bouwen. Het gave is dat die bouwplannen zijn bedacht door gebruikers, zoals jij en ik. Ook leer je hoe je zelf een betere Minecrafter kunt zijn – hoe je mooie vallen bouwt, lang over leeft en slimme huizen in elkaar knutselt. Dan blijf je veilig!

Uitdagend

Het leukste aan het Minecraft Jaarboek 2017 vind ik echter de vele uitdagingen die in het boek staan. Soms is het namelijk wat moeilijk om iets nieuws te bedenken om te bouwen. Ja, je moet zien te overleven, maar hoe kun je het jezelf daar makkelijker mee maken, en wat kun je in de tussentijd allemaal bouwen en verzamelen? Cool is de Redstone uitdaging om een TNT-mijnmachine te bouwen!

Strategie

Daarnaast biedt het Minecraft Jaarboek 2017 een aantal stap-voor-stap strategieën om bepaalde missies te voltooien – en in ieder geval te overleven. Denk daarbij aan het overleven in de Nether en de End, maar ook hoe je omgaat met zeldzame blokken en voorwerpen.

Jaarboek

Zoals een goed jaarboek hoort te zijn bevat ook het Minecraft Jaarboek 2017 meer dan genoeg plaatjes. Een foto zegt soms meer dan 1000 woorden, nietwaar? En dus kun je genieten van handige illustraties, praktische bouwtekeningen en stoere sfeerbeelden. In Minecraft-stijl, uiteraard, alsof ze zo uit de game komen. En dat is meestal ook zo! Bijzonder stoer is de soft-finish afwerking van de kaft. Daarvoor voelt het boek extra luxe aan. De goudkleurige letters dragen daar alleen maar aan bij. De tekst is geprint in een mooi groot formaat, en geplaatst in een kader of naast de afbeelding zelf.

Informatie

Minecraft jaarboek 2017, Mojang Meis en Maas, 68 pagina’s, hardcover. Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789030502005

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.